Brojni navijači svečano upisani u hajdučku vječnost

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Podno zapadne tribine Poljuda ove subote širile su se dobre vibracije, a emocije koje su se mogle osjetiti u zraku posebno će ostati u sjećanju jedne skupine navijača Hajduka.

Brojni navijači su na novoj svečanosti primili repliku pločice sa svojim imenom i prezimenom, identičnu onoj koja se nalazi u parku Za sva vrimena.

Nakon što su došli do iznosa od 7500 kuna doniranih za otkup dionica Hajduka, pozvani su na dodjelu zahvalnica koja je prošla u veseloj, hajdučkoj atmosferi, gdje je u zraku lebdjela pripadnost voljenom klubu.

Svi su oni s ponosom koračali na pozornicu, brižno pazeći na posebnu zahvalnicu koja će, nesumnjivo, pronaći svoje mjesto u njihovim domovima, uredima i na brojnim drugim mjestima idealnima za istaknuti ovaj hajdučki znamen.

Kako se moglo čuti s pozornice, navijači su od 1911. uvijek tu uz svoj Hajduk, a danas, 111 godina kasnije, ovim Parkom to i vizualno demonstriraju, ostavljajući u naslijeđe budućim generacijama tu neraskidivu vezu sa svojim klubom.

–             Uvijek mi je posebno zadovoljstvo provesti dan među svojima. Svi smo mi tu dio Hajduka i s posebnim ponosom ćemo vam danas uručiti vašu pločicu kojom ulazite u hajdučku vječnost. Bližimo se godini dana od otvaranja parka Za sva vrimena i svakom novom pločicom i svakom novom donacijom od postaje bogatiji i ljepši spomenik ljubavi prema Hajduku. Pozivam i vas koji ste svoja imena već upisali Park da tu radost širite među svojim prijateljima i poznanicima kako bi nam se i oni pridružili u zajedničkom cilju da Hajduk ostane navijački Za sva vrimena, riječi su kojima je sve okupljene pozdravio Luka Domikulić, tajnik Našeg Hajduka.

Svaki navijač koji je osigurao mjesto u Parku posebna je priča, a od svih njih koji su ove subote dobili svoje zahvalnice, izdvojili smo tri.

Mario iz Dubrovnika, paralelno sa skupljanjem za svoje mjesto u Parku, radio je to i za suprugu Lidiju koja o tome nije imala pojma pa se ugodno iznenadila. Obavijestio ju je tek da ove subote ide s njim u Split, međutim sve ostalo bila je (dobro skrivena) tajna od njezinog supruga.

S juga Hrvatske stigla nam je još jedna priča o tome kako i na koji način Hajduk spaja ljude. Ekipa iz Društva prijatelja iz Metkovića i roditelji došli su po pločicu za svog tragično preminulog sina i prijatelja Antu Vukšu. Budući da je Ante stradao u požaru u stanu u kojem je živio s roditeljima, njegovi prijatelji su, osim skupljanja iznosa za njegovo ime i prezime u Parku, pokrenuli i veliku humanitarnu akciju koja je za cilj imala obnovu doma obitelji Vukša.

–             Ante je bio naš prijatelj i naša dužnost je bila da pomognemo njegovoj obitelji i da njegovo ime ostane zauvijek upamćemo i kroz park Za sva vrimena, rekli su Metkovčani.

Budući da i pravne osobe imaju mogućnost biti upisane u Park, jedan od najvećih medija u Dalmaciji – Radio Dalmacija – svojom se donacijom pridružila onim pravnim osobama čiji nazivi već stoje u parku Za sva vrimena.

–             Radio je emocija baš kao i Hajduk. Oduvijek je Radio Dalmacija bila uz Hajduk i ovo je još jedna manifestacija pripadnosti našem klubu, rekla je direktorica marketinga Radio Dalmacije Maja Lekšić 

Ponekad brojke zbilja govore same za sebe. Ona najvažnija, jer Hajduk je u svemu ovome najvažniji, svakako je golemih 19 milijuna kuna koliko su navijači u proteklih pet i pol godina prikupili za otkup dionica i taj iznos, sukladno ugovoru s tvrtkom Tommy, uplatili izravno na račun kluba.

Čak je 5000 donatora koji već godinama izdvajaju svoj novac, od čega se njih 1400 već nalazi u parku Za sva vrimena.

Na prednjoj strani slova koja tvore natpis Hajduk ostalo je samo 300-tinjak slobodnih mjesta – sa svakom novootvorenom mjesečnom donacijom od 150 kuna na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/ navijači imaju mogućnost rezervacije svog mjesta u Parku, a Hajduk raste i dobiva ljude koji su potpisali s njim vječni ugovor.