Brojni navijači svečano upisani u hajdučku vječnost

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Podno zapadne tribine Poljuda ove subote širile su se dobre vibracije, a emocije koje su se mogle osjetiti u zraku posebno će ostati u sjećanju jedne skupine navijača Hajduka.

Brojni navijači su na novoj svečanosti primili repliku pločice sa svojim imenom i prezimenom, identičnu onoj koja se nalazi u parku Za sva vrimena.

Nakon što su došli do iznosa od 7500 kuna doniranih za otkup dionica Hajduka, pozvani su na dodjelu zahvalnica koja je prošla u veseloj, hajdučkoj atmosferi, gdje je u zraku lebdjela pripadnost voljenom klubu.

Svi su oni s ponosom koračali na pozornicu, brižno pazeći na posebnu zahvalnicu koja će, nesumnjivo, pronaći svoje mjesto u njihovim domovima, uredima i na brojnim drugim mjestima idealnima za istaknuti ovaj hajdučki znamen.

Kako se moglo čuti s pozornice, navijači su od 1911. uvijek tu uz svoj Hajduk, a danas, 111 godina kasnije, ovim Parkom to i vizualno demonstriraju, ostavljajući u naslijeđe budućim generacijama tu neraskidivu vezu sa svojim klubom.

–             Uvijek mi je posebno zadovoljstvo provesti dan među svojima. Svi smo mi tu dio Hajduka i s posebnim ponosom ćemo vam danas uručiti vašu pločicu kojom ulazite u hajdučku vječnost. Bližimo se godini dana od otvaranja parka Za sva vrimena i svakom novom pločicom i svakom novom donacijom od postaje bogatiji i ljepši spomenik ljubavi prema Hajduku. Pozivam i vas koji ste svoja imena već upisali Park da tu radost širite među svojim prijateljima i poznanicima kako bi nam se i oni pridružili u zajedničkom cilju da Hajduk ostane navijački Za sva vrimena, riječi su kojima je sve okupljene pozdravio Luka Domikulić, tajnik Našeg Hajduka.

Svaki navijač koji je osigurao mjesto u Parku posebna je priča, a od svih njih koji su ove subote dobili svoje zahvalnice, izdvojili smo tri.

Mario iz Dubrovnika, paralelno sa skupljanjem za svoje mjesto u Parku, radio je to i za suprugu Lidiju koja o tome nije imala pojma pa se ugodno iznenadila. Obavijestio ju je tek da ove subote ide s njim u Split, međutim sve ostalo bila je (dobro skrivena) tajna od njezinog supruga.

S juga Hrvatske stigla nam je još jedna priča o tome kako i na koji način Hajduk spaja ljude. Ekipa iz Društva prijatelja iz Metkovića i roditelji došli su po pločicu za svog tragično preminulog sina i prijatelja Antu Vukšu. Budući da je Ante stradao u požaru u stanu u kojem je živio s roditeljima, njegovi prijatelji su, osim skupljanja iznosa za njegovo ime i prezime u Parku, pokrenuli i veliku humanitarnu akciju koja je za cilj imala obnovu doma obitelji Vukša.

–             Ante je bio naš prijatelj i naša dužnost je bila da pomognemo njegovoj obitelji i da njegovo ime ostane zauvijek upamćemo i kroz park Za sva vrimena, rekli su Metkovčani.

Budući da i pravne osobe imaju mogućnost biti upisane u Park, jedan od najvećih medija u Dalmaciji – Radio Dalmacija – svojom se donacijom pridružila onim pravnim osobama čiji nazivi već stoje u parku Za sva vrimena.

–             Radio je emocija baš kao i Hajduk. Oduvijek je Radio Dalmacija bila uz Hajduk i ovo je još jedna manifestacija pripadnosti našem klubu, rekla je direktorica marketinga Radio Dalmacije Maja Lekšić 

Ponekad brojke zbilja govore same za sebe. Ona najvažnija, jer Hajduk je u svemu ovome najvažniji, svakako je golemih 19 milijuna kuna koliko su navijači u proteklih pet i pol godina prikupili za otkup dionica i taj iznos, sukladno ugovoru s tvrtkom Tommy, uplatili izravno na račun kluba.

Čak je 5000 donatora koji već godinama izdvajaju svoj novac, od čega se njih 1400 već nalazi u parku Za sva vrimena.

Na prednjoj strani slova koja tvore natpis Hajduk ostalo je samo 300-tinjak slobodnih mjesta – sa svakom novootvorenom mjesečnom donacijom od 150 kuna na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/ navijači imaju mogućnost rezervacije svog mjesta u Parku, a Hajduk raste i dobiva ljude koji su potpisali s njim vječni ugovor.