Cijela obitelj Filipović sudjeluje u projektu otkupa!

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Često kažemo da su članovi Hajduka dio najveće obitelji – navijačke. Kako izgleda kada su svi članovi jedne obitelji ujedno i članovi Hajduka i donatori u projektu otkupa dionica, pitali smo baš jednu takvu obitelj. Otac, Bojan Filipović, tajnik Društva prijatelja Hajduka Makarska, njegova supruga Tanja i dva sina ispričali su nam kako su postali donatori i što im to znači.

Kada ste se uključili i zašto?

Bojan: Uključio sam se odmah na FESB-u, nakon prezentacije cijelog projekta jer iskreno vjerujem da je to način na koji možemo sačuvati klub od neželjenih situacija poput prepuštanja na milost i nemilost političkoj opciji koja je u datom momentu na vlasti u Gradu Splitu koji bi onda kadrovirali ljude u Nadzorni odbor ili prodaje kluba nekom pojedincu ili grupaciji, koji bi bez dionica u vlasništvu udruge navijača mogao s klubom upravljati na način koji ne bi bio poželjan navijačima Hajduka, tj. koji ne bi bio u skladu s vrijednostima za koje se zalažemo.

Tanja: Uključila sam se naknadno, prvo s donacijom na ime starijeg sina, a poslije i još jednim nalogom na svoje ime, jer sam htjela i ja dati svoj doprinos navijačkom otkupu dionica, posebno kad sam vidjela koliko je to mom suprugu bitno.

Jeste sudjelovali u ranijim akcijama otkupa?

Bojan: Uplatili smo i 1.911 kn u projektu Ili jesmo ili nismo, a stavili smo na dres ime starijeg sina Nike, a ja sam i prilikom pretvorbe kluba 2008. u š.d.d. kupio simbolično jednu dionicu.

Tanja: Kupili smo svi i majice s natpisom DPH Makarska od kojih je prihod išao za otkup dionica.

Koja je reakcija najmlađih, što to njima znači?

Bojan: Stariji sin koji ima devet godina već zna da je njegovo ime na dresu, a naravno kupili smo dres koji će uskoro ići u okvir i na zid jer ga je skoro prerastao, dok mlađi sin za sada jedino prepoznaje grb Hajduka i dvije, tri hajdučke pjesme. Maksimum što od njega dobijem je par stihova “Zbog jedne ljubavi” i skandiranje Hajduk, Hajduk kad gledamo utakmice na TV-u. No, stariji već sad oko Božića sam pita kad će dobiti člansku, tu već ima svijest oko važnosti članstva, a s vremenom će postati svjesniji i važnosti “navijačkog kluba” i projekta za otkup dionica.

Odlučili ste se za mjesečne donacije? Jeli to lakši način?

Bojan: Mjesečne donacije su mi jednostavnije i prihvatljivije, jer ove iznose koje doniramo u ime nas četvero tako lakše podnosimo. Dvije donacije idu s mog računa, a dvije s Tanjinog, tako da u masi drugih računa prođu i ovi.

Što vas motivira i motivirate li vi druge da se priključe?

Bojan: Mene motivira želja za klubom sviju nas, želja da Hajduk ostane poseban, kako mu mnogi tepaju s razlogom, da ostane uvijek klub koji je na jedinstven način povezan sa svojim navijačima, a kroz stjecanje dionica od strane navijačke udruge Naš Hajduk klub će ostati i formalno dio nas i mi ćemo i formalno biti dio njega. Druge pokušavam motivirati tako da im ispričam upravo ovo što sam rekao u svojim odgovorima, da im prenesem svoja razmišljanja i eventualno pojasnim neke stvari koje im nisu dovoljno poznate oko samog načina stjecanja dionica i projekta Za sva vrimena.

Tanja: Mene motivira Bojanova volja i trud za svim ovim i preko njega sam postala svjesna cijelog projekta navijačkog kluba.

Imate li neku poruku za one koji se još nisu priključili?

Bojan: Svi koji dijele našu želju da Hajduk ostane zaštićen od neželjenih pojava koje su moguće obzirom je Hajduk športsko dioničko društvo, trebaju dati i svoj osobni doprinos da se ta želja i ostvari. Nemojmo misliti da će nam netko imaginaran kupiti i pokloniti dionice. Ako želimo naš klub, onda moramo preuzeti odgovornost i svojim djelima raditi na tome da Hajduk ostane klub sviju nas, a trenutno je najveća garancija tome otplata kupljenih dionica. Zato krenimo svi od sebe i uključimo se svojim donacijama i tako dajmo dio sebe u toj borbi da Hajduk i formalno bude jedno tijelo sa svojim navijačima.

>> Uključi se u projekt “Za sva vrimena”

Tvoje ime uz Hajduk

Za sva vrimena

Park Za sva vrimena kruna je projekta otkupa dionica i trajni spomen povezanosti navijača i kluba. Neka se i tvoje ime nađe među njima – Za sva vrimena!