Članovi najveća snaga s uplaćenih 22 milijuna kuna od članarina. Objavljen i termin redovnih izbora za Nadzorni odbor

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Tradicionalna novogodišnja konferencija za medije Našeg Hajduka održana je danas u hotelu Dioklecijan. Toni Baletić, predsjednik Našeg Hajduka te Ante Krnić i Miro Živković, članovi Upravnog odbora Našeg Hajduka osvrnuli su se na 2021. godinu te najavili 2022. godinu, uključujući i izbore za Nadzorni odbor Hajduka.

– Kao što vidite brojka članova raste brže nego ikad prije, imamo više od tisuću članova po danu i nadamo se da će se taj ritam što duže održati. U ovom trenutku imamo više od 16 tisuća članova i ako ovako nastavimo mogli bismo postaviti novi rekord u ukupnom broju članova. Od 2011. godine, članovi su na račun Hajduka uplatili više od 22 milijuna kuna, a očekujemo da će se ove godine i ta brojka značajno povećati, kazao je Ante Krnić.

Prošla godina bila je i najbolja po donacijama navijača za otkup dionica, a godinu je obilježilo i stjecanje novih dionica.

– Navijači su ukupno od 2016. godine donirali više od 18 milijuna kuna. Jako smo ponosni što smo u protekloj godini otvorili park Za sva vrimena, a stekli smo i nove dionice te stigli do 28,26 posto. Ovim koracima ojačali smo kontrolni paket i zato će Hajduk zauvijek ostati klub svojih članova i navijača, kazao je Miro Živković.

Uloga dioničara od posebnog je značaja za Naš Hajduk, a nekoliko je događaja obilježilo 2021. godinu.

– Godinu iza nas kao drugog najvećeg dioničara kluba obilježilo je ostvarenje prijedloga koje smo iz skupštine u skupštinu kluba ponavljali. Hajduk je napokon dobio višečlanu upravu, dvije skupštine godišnje te je izradio i prezentirao strategiju. Također, u protekloj godini odlukom Glavne skupštine Hajduka osnovano je novo tijelo kluba, Hajdučka zajednica, koja ima ulogu pripremnog tijela za buduće kandidate za Nadzorni odbor te savjetodavnu ulogu na upit tijela kluba, kazao je Toni Baletić.

U 2022. godini održavaju se izbori za Nadzorni odbor Hajduka, a poznato je kada počinje izborni proces.

– Nakon detaljne analize, sve je prezentirano Gradu Splitu na vlasničkoj razini te je odlučeno da će se izbori održati nakon završetka aktualne sezone. Razmišljajući o terminu izbora, uvijek nam je na prvom mjestu bio Hajduk i zato smo odlučili da je najprikladniji period između dvije sezone, kada nema utakmica. Novi Nadzorni odbor s radom kreće 1. rujna, nakon završetka ljetnog prijelaznog roka, kako bismo omogućili najbolju tranziciju i kvalitetan prijenos znanja, kazao je Toni Baletić.

Najavljena je i Ćakula članova s Upravom i Nadzornim odborom Hajduka, koja će se održati u nedjelju, 30. siječnja, a prijave će biti otvorene tijekom današnjeg dana.