Dan bez greške: Položen ispit i osvojen Kup!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Odjel za članstvo važna je točka za sve članove Hajduka. Kroz njega u godini prođu tisuće navijača od kojih je svaki poseban i u sebi nosi jedinstvenu pripadnost prema voljenom klubu. Uz to, na adresu Odjela stižu i stotine mailova, poruka, a među njima posebno se istaknuo jedan mail naslovljen: “Hitan upit! Molim Vas pročitajte!”

– Sve je bilo isplanirano. Karta za finale Kupa mi je bila u rukama odmah prvog dana kad su puštene u prodaju. Prijevoz je bio osiguran, samo je trebalo sjesti u auto i sa šalom na Poljud. I onda neugodno iznenađenje. Sedam dana prije doznajem da sat vremena prije nego će bijeli istrčati na teren imam ispit na faksu. U istom trenu me oduzeo golemi nemir. Kako ući na stadion na vrijeme i napisati ispit je bilo sve što mi se vrtilo po glavi, prepričava studentica matematike. 

Nakon razmišljanja što učiniti studentica se odlučila javiti Odjelu za članstvo i vidjeti mogu li joj osigurati neki prostor na kojem će moći pisati ispit.  

– Dugo sam se razmišljala hoću li uopće poslati mail. Isprva mi je bilo neugodno jer sam mislila kako će mi se netko tko čita narugati. Prije nego li sam skupila hrabrosti razmišljala sam o brojnim lokacijama na kojima sam mogla pisati taj ispit. Skale ispred sjeverne tribine, neki kafić u blizini ili na zidiću.  Sve je bilo opcija. Znala sam da moram naći način da u tom trenutku budem na dva mjesta, na Poljudu i na ispitu, nastavila je prepričavati svoje misli u tim trenutcima studentica.

Već sutradan stigao je odgovor iz Odjela za članstvo. 

– Iduće jutro odlazim na fakultet, slušam predavanje i na pauzi uzimam mobitel. Palim internet i ponovno vidim ikonicu. Ista ona ikonica obavijesti koja je prije dva dana izazvala u meni nemir ovog puta je probudila neopisivu radost, ponos i pripadnost. Pisalo je: “Potrudit ćemo se organizirati Vam miran kutak za pisanje ispita!”, uzbuđeno se prisjeća Antica.

Na sam dan utakmice i velikog ispita studenticu je u Odjelu dočekao stol samo za nju i želje za uspješnim polaganjem važnog ispita.
– Cure u Odjelu su me dočekale s osmijehom na licu. Odmah su me smjestile u jedan kutak i ponudile pomoć u svakom obliku. Ostala sam iznenađena, ali istovremeno i počašćena. S dozom panike pred ispit, pogotovo sad, jer nisam htjela razočarati sve ove divne ljude koji su se trudili omogućiti mi da budem na dva mjesta u isto vrijeme, prenijela se svoje emocije pred ispit studentica matematike. 

Oba ispita taj dan položena su s najvećom ocjenom. 

– Sa krunicom u džepu i šalom oko vrata napisala sam ispit. Tih 30 minuta proletilo je u sekundi. Bez ijedne greške riješen test, a meni u glavi samo kako što prije doći na sjever. Uslijedilo je više od 90 minuta skakanja, navijanja, veselja, usklika, ponosa, i sreće, a zatim i suza radosnica za zasluženu pobjedu, za mene drugu krunu ovoga dana. Hajduk je osvojio kup, svi su u transu, na terenu nastaje erupcija oduševljenja, slavi se na sve strane, pravo ludilo, iznijela je Antica svoj doživljaj nakon Hajdukovog osvajanja Kupa. 

Ova priča samo je jedna od gotovo 75000 koliko Hajduk u ovom trenutku broji članova. U više od sto godina povijesti Hajduka ovo je rekordni broj navijača koji su pokazali pripadnost članstvom, a jedan od njih možete postati na https://hajduk.hr/klub/clanstvo.