Grad na gori samo tvoje boje voli: DPH Imotski u parku Za sva vrimena

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Nije velika novost kada se kaže da cijela Dalmacija diše za Hajduk i da svako misto, malo i veće, ima svoju posebnu hajdučku priču i nit koja ga neraskidivo veže za splitske Bijele.

Svaka je na svoj način posebna i specifična i svaka na svoj način čini hajdučki mozaik jedinstvenim.

Jedna od posebnih priča o Hajduku dolazi iz Imotskog gdje se uz Crveno i Modro jezero u identitet grada utkao i Hajduk.

–       Nije tajna da Imotski i Imotska krajina godinama, čak i desetljećima žive sa Hajdukom i, što je još važnije, žive za Hajduka. Hajduk prepoznajemo kao simbol svih onih vrijednosti i ideala sa kojima se rađamo, u kojima se odgajamo , odrastamo i umiremo… Sa kojima se budimo, kojima se neprestano posvećujemo i za koje živimo! Desetljećima Imoćani sebe daju Hajduku i ništa ne očekuju za uzvrat. Ništa, osim jakog, čistog i velikog Hajduka, onakvog kakvome težimo od njegovog rađanja slavne 1911., kaže nam ekipa okupljena oko Društva prijatelja Hajduka Imotski.

Društvo je osnovano 2014. godine, ima od toga već i devet godina, a iz godine u godinu broj članova je rastao, navijači su se uključivali, pa je prošle godine prijeđena i magična brojka od 1000 Imoćana članova Hajduka.

               – Ova impresivna brojka sa kraja prošle godine neka posluži kao zahvala svim članovima, a poticaj svim navijačima koji tek namjeravaju postati članovi, kojih, sigurni smo, ne nedostaje, objašnjavaju Imoćani dodajući kako namjeravaju otići i stepenicu više.

U prilog tome, aktivno su radili na prikupljanju iznosa za upis svoga društva u tematski park Za sva vrimena na Poljudu, pa će se među brojnim imenima navijača, igračkih legendi, podružnica Torcide i mnogih drugih, naći i ime Društva prijatelja Hajduka Imotski.

–       Time želimo simbolično zlatnim slovima ispisati ime našeg Grada kako bi vječno ostao dio Hajduka kao što je i Hajduk važan dio ,,Grada na gori’, zaključili su uz poziv svim Imoćanima, a i onima koji se tako osjećaju, da im se pridruže i da zajedno s desecima tisuća navijača Hajduka budu dio ove velike navijačke priče.

Svi oni koji žele upisati svoje ime u park Za sva vrimena to mogu učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.