Hajdučke linije u Peruu

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Putujući po cijelom svijetu Igor u srcu nosi svoj omiljeni klub. Fotografije koje sprema kao uspomene na daleka putovanja uključuju i Hajduk, kao detalj bez kojeg uspomena ne bi bila potpuna.  Za njega uistinu vrijedi poznati stih “Reci mu bez stida, reci mu za Hajduk ime Torcida”.

Tako je nastala i ova fotografija: uz obalu Pacifika, na tlu pustinjskog platoa pokrajine Nazca u Peruu, uz misteriozne Naskanske linije, Igor i Jakov ucrtali su i Hajdučke linije.

– Kao malog dječaka zarazili su me djed i otac. Od onda mogu reći da ljubav samo progresivno napreduje. Utakmice su se prvo pratile sa zapada, kasnije sa sjevera, a sad, kad god stignem, sam s ekipom na istoku, kaže Igor Tomić, znanstvenik potresnog inženjerstva koji putovanja u rodni Split planira po Hajdukovim utakmicama.

Iako je obišao čak šest kontinenata, trenutak koji će pamtiti za života ipak je s Poljuda.
– Na Poljudu, Hajduk – Dinamo, 22. veljače, sad skoro davne 2009. godine. U 47. jedan nula Kalinić iz penala, a onda u 51. za konačnih dva nula Ibričić u svom stilu. Sićan se ka jučer, vrhunska utakmica i atmosfera koja ostavlja bez daha svih 90 minuta, prepričava uzbuđeno Igor.

Hajduk je članski klub, klub svojih navijača, što je ove godine dokazalo više od 87 000 vjernih članova. Jedan od njih je i naš sugovornik.
– Pratim priču od samog početka i svake godine obnavljam članstvo. U današnjem svijetu malo tko pokušava nesebično očuvati ideale. Kao navijaču to mi je glavno sredstvo identifikacije. Uz osobnu iskaznicu i putovnicu, nigdje ne idem bez članske iskaznice. Mislim da bi svakom iskrenom Hajdukovom navijaču trebala biti čast, ali i obveza učlaniti se.

U ovoj godini oboreni su rekordi u broju članova, a uz Igora i ti možeš sudjelovati u postizanju novog.  U srcu je Hajduk, a na iskaznici tvoje ime. Učlani se na https://hajduk.hr/klub/clanstvo i pokaži kome pripadaš.