Hajduk se živi svaki dan i u Njemačkoj

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Najbrojnije Društvo prijatelja Hajduka u inozemstvu u koje se prošle i ove godine učlanilo više od 1000 članova, ono je u Stuttgartu.

Tajnu impresivnih brojki kao i detalje niza drugih akcija koje kao Društvo provode otkrio je njihov predsjednik Robert Tino Škalic.

– U našem radu težimo djelovati globalno, a ne samo lokalno. U tome nam značajno pomaže što interakciju sa članstvom oduvijek baziramo na digitalnoj komunikaciji i online marketingu. Kroz te kanale komunikacije smo našim članovima uvijek na raspolaganju za sve što im treba. Od samih početaka smo otvoreni za sva njihova pitanja i potrebe i taj nam se pristup višestruko isplatio kroz sve veći broj članova iz godine u godinu, pojasnio nam je sjajnu brojnost članova DPH Stuttgart.

Uz veliki broj članova, DPH Stuttgart ističe se i aktivnostima poput KIDScluba, izrade kalendara i vlastitih majica.

– Učlanjivanje je samo jedan dio našeg posla. Istu pažnju posvećujemo marketingu i promotivnom radu od prvog dana našeg postojanja. Prije svega cilj nam je promocija Hajduka, a bonus je kada članovima uz to možemo ponuditi i neki naš proizvod. Naravno, sve u dogovoru s klubom. Sjajan primjer su majice s imenima Hajdukovih velikana Frane, Bajde i Jurice od čije se prodaje upisalo ime Borisa Dvornika u park Za sva vrimena, istaknuo je Škalic neke od provedenih akcija.

Posebno zanimljiva ideja povezana je uz uključivanje najmlađih navijača u veliku hajdučku obitelj. S ciljem promocije Hajduka te očuvanja njegovog imena i vrijednosti, čak među trećom i četvrtom generacijom odraslom u dijaspori, Društvo iz Stuttgarta pokrenulo je KIDSclub.

– Kroz KIDSclub educiramo i privlačimo najmlađe kroz razne programe i igre, a već smo ih obradovali nagradnom igrom i posterom baš za njih. Tko zna, možda se iz kruga iste te djece iskristalizira grupa koja će jednog dana preuzeti naše uloge, naše Društvo i voditi ga u našem duhu. Vjerujemo i nadamo se, čak bolje i kvalitetnije. Ako se to dogodi, onda se naš rad u potpunosti isplatio, ponosno je ispričao Škalic ideju koja stoji iza ovog projekta.

Društvo iz Stuttgarta sudjeluje i u akciji Stipendist Bilog srca kojom pruža financijsku pomoć pri studiranju jednog studenata.

– Već davne 2015. imali smo namjeru usmjeriti dio našeg humanitarnog djelovanja u projekt Stipendist. Drago nam je da je ponovno pokrenut te da imamo tu priliku. Stipendije su, pod uvjetom da dođu u prave i razumne ruke, od velike važnosti. Ne samo za dotičnog studenta, već za društvo općenito, rekao je Škalic.

DPH Stuttgart u Park je upisao ime Borisa Dvornika i tako ga ovjekovječio „za sva vrimena“, a uz njegovo pridodali su ime još jednog velikana, Olivera Dragojevića.

– Vrlo je jednostavno. Cijenimo ih i volimo ih, imaju svoje mjesto u Hajdukovoj povijesti. Oba su nas, svaki na svoj način, vezali za Hajduk. Jedan kroz pjesme, drugi kroz uloge. Tako da nije bilo puno rasprave oko takve odluke, jasno odgovara Robert zašto su se odlučili baš za njihova imena.

Uz velika imena brojni su drugi članovi DPH Stuttgarta pronašli mjesto u Parku „Za sva vrimena“, a očekuje se kako će ta brojka biti i znatno veća nakon njegovog otvaranja.

– I prije otvorenja Parka imali smo skoro 20 upisanih imena naših članova te uz njih još 30 onih koji su na dobrom putu da stignu do njega. Na sve njih smo jednako ponosni. Ipak, sad kada je Park tu, na dohvat ruke, ne sumnjam da će se i brojni drugi priključiti, zaključio je razgovor predsjednik DPH Stuttgarta Robert Tino Škalic, uz poziv novim donatorima da upišu svoja imena i tako ostanu uz Hajduk za sva vrimena.