Humanitarna akcija Društava prijatelja Hajduka – 3,5 tone hrane i higijenskih potrepština prikupljene za Vukovar

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Akcija Društava prijatelja Hajduka s Makarske rivijere, točnije iz Brela, Baške Vode, Makarske, Tučepi i Podgore tijekom koje je organizirano prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za vukovarsku socijalnu samoposlugu rezultirala je s 3,5 tone skupljenih namirnica, pelena, dječje hrane i drugih proizvoda koji će potrebitim Vukovarcima obogatiti blagdanske stolove i uljepšati nadolazeće uskrsne blagdane.

Socijalna samoposluga u Vukovaru ima više od 600 korisnika, a police se nažalost brzo isprazne.

Ovom akcijom, koju organiziraju drugu godinu za redom, navijači su odlučili pomoći, ali i još jednom pokazati kako je Hajduk puno više od kluba.

Ponosni smo na sve koji su se odazvali našem pozivu i koji su svojom donacijom sudjelovali u ovoj akciji kojom smo htjeli pokazati da je Vukovar, grad heroj, za nas više od obljetnice 18. studenog i da smo uz njih uvijek. Zahvaljujemo se pojedincima, volonterima iz svih DPH-ova, tvrtkama na donacijama i pomoći s prijevozom te svim drugim organizacijama i udrugama koje su nam „dale ruke“, rekli su organizatori dodajući kako su se akciji pridružili i brojni sugrađani koji niti prate nogomet niti su članovi, ali su prepoznali vrijednost akcije i odazvali se dokazujući da je moto akcije ujedno i istina – Grad to smo mi!

Kao i prošle godine, DPH Tučepi su posjetili mališani iz njihovog dječjeg vrtića koji su zajedno sa svojim tetama pripremili prigodnu čestitku te prikupili donacije za vršnjake u Vukovaru.

Sva prikupljena pomoć danas je stigla u Vukovar gdje će sigurno mnogima olakšati svakodnevicu, a udruga Duga uručila je predstavnicima DPH-ova prigodne zahvalnice.