Intervju s kandidatom za Nadzorni odbor HNK Hajduk Split: Damir Dominiković

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Na ovogodišnjim izborima 15. srpnja, koji se održavaju elektronskim putem, sudjelovat će osam kandidata među kojima će aktivni članovi s pravom glasa odabrati petoricu nadzornika Hajduka. Svi aktivni članovi s pravom glasa koji žele sudjelovati mogu se registrirati do 6. srpnja na adresi https://izbori.nashajduk.hr/.

Kako biste pobliže upoznali kandidate, proučite njihove životopise na adresi https://hajduk.hr/klub/izbori/kandidati.

Uz životopis, uvid u njihovo iskustvo, motivaciju i razumijevanje Hajduka možete također dobiti čitajući ovaj intervju koji je dostupan i u videoformatu na HDTV-u.

Dobar dan, gospodine Dominiković. Možete li nam se za početak predstaviti u nekoliko rečenica? Koliko imate godina, odakle dolazite i gdje trenutačno radite?

– Ja sam Damir Dominiković. Imam 43 godine, rođen sam u Metkoviću, a trenutačno živim u Zagrebu i radim u društvu Henkel Hrvatska.

Uz ovu vašu trenutačnu poziciju, možete li nam ukratko ispričati kako je teklo vaše obrazovanje te razvoj poslovne karijere?

– Nakon završetka srednje škole diplomirao sam na Fakultetu prometnih znanosti i završio sam poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Nakon studija zaposlio sam se u prodaji društva Henkel Hrvatska, gdje sam prošao sve stepenice do pozicije direktora prodaje i distribucije u Hrvatskoj i regiji, a 2019. godine imenovan sam direktorom prodaje za hrvatsko tržište. Dvije godine poslije, 2021., imenovan sam direktorom prodaje za regiju Adria.

Vaša je tvrtka i sponzorski podržavala Hajduk godinama i u određenoj ste mjeri i upoznati sa situacijom u klubu od ranije. Koliko će vam to iskustvo pomoći ako postanete dio Nadzornog odbora Hajduka?

– Sigurno će mi pomoći zato što sam predstavnik društva koje je više od 10 godina sponzor Hajduka i upoznao sam u zadnjih 10 godina sve članove Uprave, predsjednike Uprave i način njihovog rada, tako da sam uvjeren da će mi to samo biti benefit u obavljanju nadzorničkog posla.

S obzirom na narav nadzorničke uloge, koje će vam od poslovnih iskustava najviše pomoći ako postanete nadzornik Hajduka?

– Sigurno komercijalni poslovi. To će biti područje u kojem ću ja najviše moći dati zato što se taj dio veže na ovo što trenutačno radim u svojoj karijeri.

Trenutačno ste na poziciji direktora prodaje. Kako te vještine možete iskoristiti kao dio Nadzornog odbora Hajduka?

– Iskustvo upravljanja i nadziranja prodaje u društvu u kojem ja trenutačno radim i iskustvo vođenja velikog tima koji je pod mojom ingerencijom sigurno će mi pomoći i u nadziranju obavljanja poslova samog Hajduka.

Član ste i Hajdučke zajednice već više od godinu dana. Možete li opisati koliko će vam to iskustvo biti korisno ako postanete član Nadzornog odbora?

– Kao član Hajdučke zajednice u zadnjih godinu dana sudjelovao sam na mnogim sastancima sa svim dionicima kluba i svakako svim budućim kandidatima koji se žele uključiti u rad kluba preporučujem da se učlane u Hajdučku zajednicu.

Što Vas je motiviralo da se prijavite na izbore za Nadzorni odbor Hajduka?

– O Hajduku dugo razmišljam i on je često u mojim mislima, pogotovo od promjene modela upravljanja. Otkada sam stekao uvjete da mogu sudjelovati na natječaju, ja sam tu na dispoziciji. Aktivno pratim stanje u klubu i  imam iskustvo u uspješnom trgovačkom društvu koje mogu iskoristiti i pomoći Hajduku.

Koje po vama osobine treba imati dobar član nadzornog odbora i što su njegove ključne zadaće u radu društva?

– Mislim da je prva osobina da svaki član nadzornog odbora treba znati koja je uloga upravnog odbora i koja je uloga nadzornog odbora. Drugo, osobine koje ja mislim da treba imati član nadzornog odbora jest iskustvo upravljanja velikim sustavima u velikim društvima i nikako se ne miješati u upravni odbor kluba.

Kako vidite trenutačni rad Uprave i na temelju čega ćete ga procjenjivati?

– Pa trenutačni rad Uprave ocijenio bih kao jako dobar. Nakon devet godina osvojili smo trofej. Ono što se meni posebno sviđa, posebno kod našeg predsjednika gospodina Jakobušića, jest direktnost – diskretnost. Po meni to su odlike velikih menadžera i sigurno u budućnosti možemo očekivati još bolje rezultate.

Što biste izdvojili kao posebnost Hajduka u odnosu na druga dionička društva? Koja je najveća razlika nogometa u odnosu na druge biznise ili djelatnosti?

– Kao najveću razliku između Hajduka i drugih klubova u regiji istaknuo bih snažnu povezanost kluba sa zajednicom. Tu poglavito mislim na grad i županiju, na regiju. Na navijače koji preko udruge Naš Hajduk imaju preko 30% dionica kluba, na demokratske izbore za članove Nadzornog odbora i ono što bih izdvojio kao bitno – potpisan Etički kodeks svih zaposlenika u klubu.

I za kraj, koji biste trenutak s Hajdukom izdvojili kao poseban za vas?

– Trenutak koji bih ja izdvojio – ima ih jako puno – ali sigurno utakmica s Anderlechtom i gol Ante Vukušića u 90 i nekoj minuti. Dodatno, moram nadodati događaj koji se dogodio prije nekih mjesec dana kada smo osvojili Kup. Tu ne bih rekao da će mi utakmica sama ostati u nekom sjećanju budući da smo bili premoćni, ali atmosfera koja je bila prije, za vrijeme i nakon utakmice sigurno će mi ostati u dugom sjećanju.