Konavosko srce kuca za Hajduka!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Konavle naše. Pitomo i prkosno. Prepuno običaja i tradicija koje se najbolje prepoznaju u jedinstvenoj i bogatoj nošnji, specifičnom načinu života i izvanrednoj radišnosti konavoskih ljudi.

Čitav kraj, sa svojih 30-ak naselja, oduvijek diše za Hajduk. Kao i svaka druga hajdučka priča, konavoska je posebna i jedinstvena. Kroz povijest je bio cijeli niz primjera hajdučke ljubavi, a u najsvježijem sjećanju je neopisiva emocija koja se mogla osjetiti na svakom koraku u lipnju 2021. godine kad je Hajduk bio gost na Grudi.

DPH Konavle, kao jedno od mlađih društava prijatelja Hajduka, upisalo je svoje ime u park Za sva vrimena.

–             Postojimo malo više od godinu dana, a ideja o osnivanju je došla spontano na inicijativu jednog našeg člana. Konavle po sebi imaju dugu tradiciju zaluđenosti bijelom bojom. Klub navijača Torcida Konavle službeno postoji još od 1995. godine. Kada je 2011. započelo aktivnije učlanjivanje u Hajduk, navijači iz Konavala organizirali su učlanjivanje na više lokacija i time potakli ljude na članstvo i ideju kako je navijač Hajduka jednako član Hajduka, prisjetili su se korijena hajdučke pripadnosti navijači iz Konavala.

Prvu akciju učlanjivanja kao Društvo prijatelja Hajduka Konavle imalo je u veljači 2022. godine te su toga dana učlanili 524 osobe.

Toga dana srušen je rekord po broju novih donatora u projektu za sva vrimena u jednom danu, njih čak 31 odlučilo je upisati svoje ime uz Hajduk zauvijek.

–             Već u popodnevnim satima akcije smo znali kako smo blizu rekorda i onda je počelo “potezanje za rukav” i na kraju smo uspjeli prije svega jer su ljudi time na najbolji način mogli pretočili svoju ljubav za Hajduk u ime koje ostaje na Poljudu zauvijek, opisali su Konavljani kako su stigli do rekorda.

Posebno mjesto u srcima Konavljana imaju i posjete Hajduka ovom kraju.

–             Hajduk je u više navrata bio gost u Konavlima. Pamtimo gostovanje za obljetnicu Kluba navijača Torcida Konavle, zatim sudar u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa s konavoskim niželigašem Konavljaninom iz Čilipa. Onaj posljednji posjet, povodom proslave 100 godina nogometnog kluba Slaven Gruda, je bio spektakularan. Trening Hajduka po nesnosnoj vrućini pratilo je više od 300 ljudi. Utakmici je nazočilo staro i mlado, a fešta je potrajala dugo u noć, prepričali su.

Uz sve one koji su upisali svoje ime u Park posebnu simboliku i vrijednost imalo je ime njihovog društva prijatelja Hajduka koje se sada nalazi na spomeniku ljubavi prema Hajduku podno zapadne tribine.

–             Ponosni smo na upisivanje našeg imena u Park. Sredstva smo prikupili na našim akcijama gdje smo članovima omogućili da kupnjom proizvoda s klupskim obilježjima i tombole, u kojoj su glavne nagrade bile potpisani dresovi Marka Livaje i Luke Vuškovića, sudjeluju u ostvarivanju upisa DPH Konavle u Park, rekli su Konavljani.

Za kraj su poslali poruku svim navijačima Hajduka i pozvali ih na donacije u projektu Za sva vrimena.

–             Svim navijačima preporučujemo da se informiraju i uključe u projekt dok još uvijek ima mjesta u parku. Idemo zajedno naprijed samo hajdučki, samo napadački, kako piše i na novoobnovljenom grafitu – ” Od prvoga plača do posljednjih muka, konavosko srce kuca za Hajduka “, zaključili su Konavljani.

Uskoro se bliži i svečanost dodjele zahvale donatorima koja će se održati 18. ožujka na dan utakmice sa Slaven Belupom, a svi oni koji žele svoje ime u Parku mogu ga upisati na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/ do 5. ožujka.