Leo Lemešić u Parku: Zbog njega imamo privilegiju navijati za ovako veliki klub!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Do ove godine Leo Lemešić bio je upisan kao najbolji strijelac Hajduka u jednoj sezoni i taj njegov rekord u klupskim knjigama držao je prvo mjesto gotovo cijelo stoljeće. To je samo jedna u nizu crtica iz nevjerojatnog životopisa legende Hajduka koji je u svojoj karijeri gotovo pa postizao gol po utakmici. Za Hajduk je upisao 491 nastup u kojima je mreže tresao 455 puta.

Ovaj veliki hajdukov igrač rođen je u Sinju davne 1908. godine, ali ponos na njegova djela svih navijača Hajduka iz Sinja i okolice osjeća se i dalje.

–       Kao jedan od najvećih igrača rođenih u Sinju osjećali smo da je naša dužnost upisati njegovo ime među tisuće navijača na Poljud. Upravo je Leo, kao i brojni drugi, pisao važne stranice naše povijesti i zbog njega imamo privilegiju navijati za ovako veliki klub, pojasnila je predsjednica Društva prijatelja Hajduka iz Sinja Ivana Botica kako je njihovo društvo prijatelja došlo na ideju na ime Lea Lemešića zauvijek upišu na Poljud.

Ideja upisivanja imena legendarnog igrača, trenera i člana Uprave Hajduka Lea Lemešića aktualna je gotovo godinu dana, a njegova obitelj koja i dalje aktivno prati Hajduk i sve oko njega s oduševljenjem je prihvatila navijačku inicijativu.

–       Sredstva za ime prikupljena su kroz donacije navijača iz našeg Društva prijatelja, a organizirali smo turnir u pikadu te još nekoliko druženja na kojima su sve generacije dale doprinos da i ovaj velikan ostane upisan i na ovaj način uz Hajduk zauvijek, prepričala je Botica kako su sredstva prikupljena.

Park svih navijača Hajduka dobio je nova mjesta i sad opet svi mogu odabrati i ona najpopularnija slova u njemu. Opet se ubrzano prazne lokacije na slovima H i D.

–       Odlučili smo se simbolički ime Lea Lemešića postaviti na isto mjesto gdje je i pločica DPH Sinja, ali s druge strane. Na taj način ostajemo uvijek povezani i oni koji su bili prije nas nam na neki način čuvaju leđa, zaključila je Botica.

Projekt Za sva vrimena trenutno broji više od 5000 donatora od kojih je gotovo 1600 njih već svoje ime upisalo u Park, a ukupno su od početka projekta prikupili više od 20 milijuna kuna. Svi koji se žele priključiti projektu i upisati svoje ime u hajdučku vječnost to mogu učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.