Malo misto di svi dišu isto: Hajduk je spona koja nas veže u svemu

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Navijačima je dobro poznata krilatica „i onda kad ne bude nas bilo“. Često su upravo navijači primjer čuvanja uspomena na mnoge koji su Hajduk nosili u srcu. Iako više nisu s nama, imena im se brižno čuvaju od zaborava.

Jedna takva priča dolazi iz Društva prijatelja Hajduka Tučepi koji su imena svoja tri preminula sumještana upisali u park Za sva vrimena kako bi na taj simboličan način ostali zauvijek uz Hajduk.

Razgovarali smo o tome s njihovim predstavnicima predsjednikom Društva Franom Mravičićem i tajnikom Matom Alilovićem i pitali ih kako su se odlučili za to.

–       Ove godine bit će trinaesta godina kako se u Tučepima održava memorijalni turnir Miđeli i Baša u spomen na dva tragično preminula velika navijača iz našega mjesta, Franu Brbića i Igora Čobrnića. Turnirom ih se sjetimo svake godine, a kada se otvorila mogućnost da njihova imena trajno upišemo baš na Poljud, blizu Hajduka nismo uopće dvojili da ćemo to i učiniti. Nažalost, prije nešto više od dvije godine napustio nas je i veliki Hajdukovac Milenko Šarić, a nedugo zatim smo upisali i njegovo ime, pričaju nam dodajući kako smatraju da nema boljega načina da sačuvaju uspomenu na njih.

–       I mi koji smo ih poznavali, članovi njihovih obitelji te brojni navijači i prijatelji koji su s njima dijelili tribinu i išli na domaće utakmice i gostovanja s ponosom će moći u parku pokazati na pločicu s njihovim imenom. Hajduk je spona koja nas spaja u svemu, u dobru i zlu, a čuvati uspomenu na one koji su živjeli Hajduk i bili istinski navijači je naša zadaća, zaključuju.

Nije ovo jedini način na koji su Tučepljani sudjelovali u projektu otkupa dionica.

–       Kada je krenuo projekt, 2016. godine tijekom akcije Ili jesmo ili nismo, organizirali smo donatorsku večeru i uplatili više od 21 000 kuna za otkup dionica. Kako bi odlučili koja imena staviti na treći dres, odlučili smo organizirati lutriju za članove mlađe od 18 godina i izvukli 10 imena koja su se našla na navijačkom dresu, a jedno je ime DPH Tučepi uplatilo za ime štićenika Bilog srca.

Godinama je DPH Tučepi i rekorder po broju članova u odnosu na broj stanovnika. Prošlu godinu, 2020., završili su sa 558 učlanjenih, a prema zadnjem popisu stanovništva Tučepi imaju 1931 stanovnika.

–       Već na samom početku akcije Za sva vrimena u listopadu 2017. uplatili smo iznos od 37 500 kuna pod imenom DPH Tučepi, a mnogi naši članovi kao pojedinci sudjeluju u projektu s iskrenom vjerom u Hajduk kao klub navijača. Dužnost svakoga navijača je dati svoj doprinos da Hajduk ostane navijački zauvijek, zaključili su.

Donator možete postati na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.