Marco Pandol Perić: „Velika je čast biti kreator Hajdukove članske iskaznice za 2020. godinu”

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Marco Pandol Perić s Hvara kreirat će vizualni identitet Hajdukove članske iskaznice za 2020. godinu. Od svih pristiglih radova na otvorenom natječaju kojem su mogli pristupiti svi navijači Hajduka, njegov rad bio je najbolji prema ocjenjivačkom sudu. Marco je grafički dizajner, volontira u raznim udrugama, a sudjelovao je i u mnogim akcijama kulturno-sportskog karaktera.

Njegov pobjednički rad bio je i povod razgovora, a što Marco kaže o motivaciji i razlozima prijave na natječaj pročitajte u nastavku.

Koja vam je bila motivacija za prijavu za natječaj?

Motivacija je nastala spojem dviju stvari koje me obilježavaju, tako da sam s guštom prionuo na zadatak. Osim toga, motivirala me i činjenica da možda, tko zna, baš moj dizajn bude na novoj članskoj, pa mi je taj prizvuk u glavi dao dodatnog elana.

Što mislite o ovakvom tipu uključivanja članova?

Odmah me na prvu zaintrigirala ideja da mogu osobno sudjelovati u projektu vezanom uz klub za koji navijam. Mislim da je to dobar korak ka približavanju puka s klubom. Putem ovakvih aktivacija, svatko može dobiti priliku iskazati se u onome u čemu je dobar i tako doprinijeti Hajduku.

Zašto ste odabrali baš ovaj baš dizajn, koja je bila osnovna ideja i cilj?

Pročitao sam brief nekoliko puta, shvatio koji je cilj i krenuo slagati mozaik u glavi kako bi to otprilike trebalo izgledati. Motive koje sam odabrao i način na koji su posloženi, što pozadinski, što u kolažu, trebaju prikazati da je Hajduk ispred svih, a mi smo iza njega.

Od kada ste član i zašto je po vama važno biti članom Hajduka?

Pretplatnik sam godinama, član nešto manje. Član ima pravo glasa, ima osjećaj pripadnosti voljenom klubu, pripomaže u rastu kluba i na kraju krajeva, rasterećuje klub financijski.

Veseli li vas što će tisuće hajdukovaca diljem svijeta imati baš vašu člansku u rukama?

Itekako! To mi je i prvo palo na pamet kada sam vidio link koji mi je prijatelj proslijedio.

Za mene osobno to je velika čast, pogotovo jer se radi o okrugloj godini. Super priča!