NAŠ HAJDUK PREDSTAVIO JEDINSTVENU MONOGRAFIJU, EKSKLUZIVNU ZAHVALU ZA SVOJE DONATORE!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

HNK Hajduk postao je jedan od rijetkih Klubova u Europi s monografijom svih svojih dresova!

Knjiga “Bili dres u boji” predstavljena je u Trofejnoj dvorani stadiona Poljud, a udruga Naš Hajduk je kao izdavač najavila i nastavak projekta otkupa dionica kluba, čega će ova monografija biti sastavni dio.

“Za sva vrimena!” je moto pod kojim kreće nastavak otkupa, a knjigu će dobivati samo sudionici ovog donatorskog projekta.

Sama knjiga je opsežno djelo na kojem je Boris Vrdoljak radio godinama, a izdavački dio na kraju je preuzela udruga Naš Hajduk. Na preko 400 stranica prikazani su Hajdukovi dresovi od osnutka kluba do danas. Posebnom tehnikom su digitalno kolorizirani dresovi koji su do sad bili dostupni samo u crno-bijelim fotografijama.

– Ova je knjiga moj cjeloživotni projekt. U nju je utkana sva ljubav prema Hajduku i bilom dresu. Ja sam zadovoljan učinjenim, rekao je autor Boris Vrdoljak, dodajući kako jedva čeka da navijači i ljubitelji bilog dresa ocijene knjigu.

Posebnost knjige je da neće biti u slobodnoj prodaji, već je isključivo namijenjena kao zahvala u nastavku otkupa kluba.

– Knjiga je iduća etapa projekta i predstavlja ekskluzivnu zahvalu članovima. Zahvalio bih se na suradnji svima koji su omogućili realizaciju ove knjige. Posebnost u njoj je i prva fotografija malog detalja trećeg ‘navijačkog’ dresa Hajduka za iduću sezonu, izjavio je projekt menadžer Našeg Hajduka Tomislav Mikulić, najavljujući tako nastavak otkupa pod sloganom “Za sva vrimena!”.

Knjigu su predstavili još i tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov, Mateo Perasović, dekan Umjetničke akademije u Splitu te urednik knjige, novinar Damir Šarac, koji je poentirao “kad te pozove Naš Hajduk, onda to tako mora biti, građanska je dužnost odazvati se”.