Naš Hajduk predstavio smjer unaprjeđenja izbornog procesa

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održana je tematska skupština Našeg Hajduka. Kao što je ranije i najavljeno Skupština je prvi korak prema unaprjeđenju i izmjenama izbornog procesa.

Članovima je predstavljena analiza dosadašnjih aktivnosti, uočene manjkavosti te opširna analiza izbornih procesa i ustroja brojnih sportskih klubova diljem svijeta koji djeluju po članskom principu.

– Iza nas je višemjesečni rad tijekom kojeg smo istražili prakse upravljanja nogometnih i ostalih sportskih klubova, od Benfice, Barcelone te brojnih njemačkih klubova, pa sve do američkih Green Bay Packersa. Analizom smo dobili bolji uvid u funkcioniranje takvih praksi u okvirima u kojima Hajduk djeluje, a rezultate danas ovdje predstavljamo, kazao je Ante Krnić, član Upravnog odbora Našeg Hajduka.

Cilj predstavljenih izmjena je formiranje zajednice koja će okupljati stručne i kvalitetne kadrove, a koji će u budućnosti Hajduku donijeti korist, i to na više načina. Najvažniji zadatak te zajednice je pronalaženje i predlaganje kvalitetnih kandidata za članske izbore za Nadzorni odbor. Također, izmjene su usmjerene prema uključivosti većeg broja članova, poslovne zajednice, ali i veterana Hajduka te Grada Splita, kao bitnih dionika.

– Ovo je prvi korak, a sada je pred nama nastavak rada na izmjenama sve do finalnog prijedloga rješenja, o kojem će članovi odlučivati na sljedećoj Skupštini. Već idući tjedan javno ćemo predstaviti prijedloge, a uskoro će se održati i okrugli stol na ovu temu, istaknuo je Krnić.

Iz Našeg Hajduka pozivaju sve zainteresirane da prate aktivnosti i da se uključe sa svojim sugestijama i pitanjima.