Nas pedeset tisuća

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

U pedesetak dana ove godine zavrtjeli smo brojač na više od pedeset tisuća članova Hajduka. I ne, ne mislimo stati.


Ovaj trenutak poseban je za svih nas i obilježit ćemo ga zahvalama: desecima i stotinama volontera koji su već proveli 150 akcija učlanjivanja diljem Hrvatske i Europe, neumornoj ekipi Odjela za članstvo koja radi od jutra do sutra, našim vrijednim društvima prijatelja Hajduka, pripadnicima Torcide i, naravno, Njemu.

Zato što postoji.

Samo zbog Njega rušili smo tabue kada smo objašnjavali ludu ideju da se treba ‘učlaniti i odlučivati’, samo zbog Njega vodili smo ratove kada je članstvo bilo pitanje časti, opredjeljenja i stava – i opet ćemo ako zatreba, ne brinite.

Samo zbog Njega gazili smo mine i glavama probijali zidove, ulazili u bitke koje su navodno bile unaprijed izgubljene, samo zbog Njega rušili rekorde i – evo, baš neki dan – za stotinu jedanaesti rođendan mu potpisali vjernost s nikad više nama jednakih.

I opet ćemo, ne brinite: postoji još samo ta brojka od 53 tisuće članova Hajduka iz daleke 1985. godine, pa je red da i taj rekord ubrzo skinemo.I hoćemo.

Po broju članova mogli bismo našeg starog mladića uspoređivati s najvećim europskim klubovima, mogli bismo crtati grafove i izbacivati tablice, vući paralele prema svim krajevima svijeta – mogli bismo, ali nećemo.

Nema potrebe: dobro znamo da je On najveći, nitko mu nije ravan. I sve što želimo jest da nas i dalje vodi cestom ponosa, čista srca i obraza.

Nas pedeset tisuća.