Neponovljivi DPH Osijek: “Hajduk je iznad svega!”

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Hajduk je emocija. A danas je od emocija sve prštalo u splitskoj Spaladium areni gdje je održana druga svečanost podjele pločica donatorima koji su upisali ime u park Za sva vrimena na Poljudu. Po svoj dokaz bezuvjetne ljubavi došli su hajdukovci svih uzrasta i sa svih strana svijeta.

–              Fantastična je godina iza nas! Vi ste ti koji ste omogućili da smo u ovom trenutku nikad jači, da imamo dodatnih 10.000 dionica, skoro 900 novih donatora i gotovo 600 novih imena u Parku! A danas ovdje vam mogu reći jednu jako važnu stvar: Sve što nam treba je još jedna ovakva godina i to nam svima treba biti cilj! I uopće ne sumnjam da ćemo ga zajedno ostvariti, poručio je na samom početku tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić.

Svako novo ime u Parku dokaz je velike, nevjerojatne ljubavi prema Hajduku. Upravo te riječi najbolje opisuju ‘zvijezde’ današnje dodjele – momke iz DPH Osijek. Oni su pet godina kroz aukcije prikupljali novac za otkup dionica. Ukupno 1032 aukcije, te spektakularnih 566 tisuća kuna.

–              Tko je ‘kriv’ za aukcije? ‘Krivi’ su, kao prvo, naši roditelji koji su nam ugradili ljubav prema Hajduku. A cijela priča zakotrljala se spontano!”, istaknuo je predsjednik DPH Osijek Dario Suvaljko koji priznaje da ga je najviše dirnula aukcija za dionicu Hajduka koje je dosegnula vrijednost od 9500 kuna.

–              Motiv za sve ovo je samo ljubav prema Hajduku! Ljudi, uključite se! Hajduk je iznad svega, Hajduk živi vječno!, završio je emocijama nabijen govor Suvaljko nakon čega je Spaladium arenom zaorilo “Zbog jedne ljubavi…”

Inače, u projektu otkupa dionica prikupljeno je skoro 18 milijuna kuna, uz više od 4500 sudionika i više od 2700 aktivnih donatora. Dio je to velike navijačke priče koja od 2011. živi kroz Naš Hajduk. A velikih priča nije manjkalo danas.

Jedan je navijač prešao 7000 kilometara kako bi bio u Spaladium areni. Zahvalu za svoje ime i za DPH New York, Mario Ćorković preuzeo je prošle godine na dodjeli, sad je tu došao kako bi preuzeo pločice za svoja dva sina, Niku i Mateja.

–              Plan je bio najesen doći u Split. Kad sam čuo kad je dodjela, nije niti sekunde bilo dvojbe kad ću do Splita. Ogromno je zadovoljstvo biti u Parku, pogotovo nama koji smo daleko od Poljuda. Generacije prije nas nisu imali ovu priliku, mi imamo i iskoristili smo je, rekao je Ćorković.

DPH New York mjesta u Parku osigurao je i za članove Hajdukove specijalne momčadi.

–              Čekali smo priliku da upišemo prave ljude, ističe Ćorković.

Obitelj Silov iz Rijeke bolest je spriječila da budu na prvoj dodjeli, ali su zato danas bili dio velikog dana za svakog hajdukovca i preuzeli svoje pločice.

–              Čast je bila biti na Pjaci prije pet godina, bio je to povijesni trenutak i prvom prigodom upisali smo se u Park. Na prvu dodjelu nismo došli jer me spriječilo jedino što je moglo – imao sam težak infarkt. Ali ne dam se dok ne osvojimo naslov! Inače smo supruga i ja na svakoj utakmici već 7-8 godina. Bilo je svatova, krštenja, rođenje unuke, ali utakmice se ne propuštaju! Tu smo pronašli i prijatelje iz Splita, postali nerazdvojni, ma prava obitelj, prepričava Silov.

Donatorima čija će imena vječno stajati uz Hajduk obratio se na kraju dodjele i voditelj projekta otkupa dionica, Tomislav Mikulić.

–              Kada je krenuo ovaj veliki projekt s Pjace prije 5 godina 35 milijuna kuna zvučalo je gigantski, ali sad je posve jasno da za nas nema prevelikog zalogaja. Na pola smo puta, ali drugu polovicu možemo i hoćemo brže od predviđenog! Hvala vam što živite ovaj veliki trenutak u povijesti najvećeg kluba i što ćemo ga zajedno živjeti za sva vrimena, zaključio je Mikulić.

Svi koji žele postati donatori i podržati Hajduk kao klub svojih članova to može učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.