Održana redovita godišnja skupština Udruge Naš Hajduk

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u Splitu uz kvorum od 101 člana s pravom glasa u petak 17. kolovoza održana je redovita godišnja skupština Udruge Naš Hajduk. Nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja dnevnog reda dodijeljena je zahvalnica tvrtki EXPERT kongresni servis za iznimnu potporu radu udruge Naš Hajduk.

Skupština je tom prilikom prihvatila godišnje izvješće o radu za 2017. godinu koje su predstavili tajnik Ivan Rilov, voditelj projekta otkupa Tomislav Mikulić, voditelj Odjela za članstvo Tomislav Babić te voditelj EU projekta Darko Čop, a udrugu su na skupštini predstavljali i predsjednik Petar Vidović, članovi Upravnog odbora Romano Kolendić i Ivan Pavić te operativac Ante Krnić.

U izvješću za 2017. godinu je naglašeno da se rad vodstva udruge bazira na volonterskom radu pa je tako 47 volontera u protekloj godini odradilo 24.014 volonterskih sati. Udruga uz spomenute voditelje ima i zaposlene djelatnike u Odjelu za članstvo te studente koje angažira po potrebi dok su putem mjere stručnog osposobljavanja radnika (SOR) angažirane dvije osobe čiju naknadu pokriva država.

Vodstvo udruge je u 2017. godini sudjelovalo i na 50 info tribina u Hrvatskoj i inozemstvu, a troškove putovanja na njih je pokrivalo iz vlastitih privatnih sredstava. Udruga je bila uključena i u rad humanitarnog kluba navijača Hajduka “Bilo srce” te je sudjelovala u malonogometnom turniru koji za beskućnike organizira udruga MoSt. Prigodom Dana žena je u prostoru Info zone organizirana izložba fotografija “Žene na tribinama”. Organizirano je i sučeljavanje gradonačelničkih kandidata Grada Splita u amfiteatru Doma mladih, a isto je uživo prenosila televizijska postaja N1. U aktualnoj godini predstavnici udruge su organizirali Ćakulu s vodstvom Hajduka te su sudjelovali na ECA konferenciji u Splitu pod nazivom  ‘‘Socio’ Membership Structure: From strategy to implementation, management and practice” nakon čega su bili u službenoj posjeti Benfici i Schalke 04 gdje su izmijenili iskustva te prikupili podatke korisne za organizaciju izbora, funkcioniranje Odjela za članstvo…

Tomislav Babić je prezentirao da je udruga proteklu godinu završila za 37.121 članom od čega je njih 25.029 bilo član i u 2016. godini dok je u prethodnoj godini broj novoučlanjenih bio 11.995. U animaciji članstva su veliku pomoć pružila i ukupno 73 društva prijatelja Hajduka koja djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu.

Odjel za članstvo je u 2017. godini odradio ukupno 37 akcija učlanjivanja u Hrvatskoj i inozemstvu od čega 15 u Gradu Splitu. Od ostalih stvari je spomenuto da je uvedeno slanje SMS poruka članovima uoči akcija učlanjivanja. Početkom godine je organizirano učlanjivanje na štandu u City Center one koje se pokazalo efikasnijim od sudjelovanja na Božićnom sajmu na Rivi što je bio slučaj 2016. godine. Velika pozornost je posvećena i sređivanju baze podataka te prelasku na novi sustav Salesforce koji je značajno poboljšao rad i uslugu koje Odjel za članstvo pruža korisnicima. Troškovi udruge vezani za članstvo su bili na planiranoj razini, a od najavljenog preuređenje Odjela za članstvo se odustalo u značajnijoj mjeri obzirom da klub u budućem razdoblju planira preseljenje većine aktivnosti na istočnu tribinu stadiona Poljud. U aktualnoj godini voditelj Odjela je sudjelovao u službenoj posjeti Benfici gdje se naročito upoznao s radom i organizacijom njihova Odjela za članstvo, organizacijom glasovanja prilikom izbora te loyalty programom. Lansirana je nova verzija mobilne aplikacije za navijače te je završeno prevođenje članskog sučelja na engleski jezik što bi ubuduće trebalo biti u funkciji. Odjel je uz to svakodnevno na dispoziciji članovima, a aktivno je sudjelovao i u projektu “Za sva vrimena!” te organizaciji Ćakula i Skupštine.

Tomislav Mikulić je predstavio aktivnosti udruge vezane za prikupljanje sredstava za otkup 24,53% dionica Hajduka koje su otkupljene od tvrtke Tommy uz rok otplate od deset godina. Nakon početnog projekta trećeg dresa naziva “Ili jesmo ili nismo” kojim se u 48 dana prikupilo više od potrebnog jednogodišnjeg iznosa za otplatu dionica u 2017. godini je startao projekt mjesečnih donacija “Za sva vrimena!” koji trenutno broji oko 2.500 donatora koji doniraju na mjesečnom ili godišnjem nivou. Sudionici navedenih projekata će nakon što ukupno doniraju minimalno 7.500 kuna steći pravo da se njihovo ime nađe u budućem tematskom parku na Poljudu čije je rješenje pronađeno nakon natječaja koji je provela struka i na kojem je pobijedio rad Ozane Ursić i Vedrana Kasapa, a trenutno je u fazi ishođenja građevinske dozvole dok se s Gradom Splitom razgovara o njihovom sudjelovanju u realizaciji projekta. Projekt ZSV je startao u lipnju prošle godine kada je predstavljena knjiga “Bili dres u boji” kao ekskluzivna zahvala za donatore koji sudjeluju u otkupu dionica. Uz to je organizirana pretpremijera na FESB-u te predstavljanje projekta na Rivi uz koncert Marijana Bana i Diktatora te milenijsku fotografiju Šime Strikomana. Dontori u projektu sudjeluju putem SEPA naloga, a udruga Naš Hajduk je bila pionir uvođenja ove nove bankarske usluge na teritoriju Republike Hrvatske. Projekt “Ili jesmo ili nismo” je dobio nagradu društvenog poduzeća Brodoto za najbolju crowdfunding kampanju po online glasovima dok je projekt “Za sva vrimena!” dobio prvu nagradu publike te drugu nagradu stručnog žirija na IMPACT konferenciji koja je održana u veljače ove godine. U aktualnoj godini su pokrenuta dva projekta naziva Dišpet tura i NH majice, a dobit koja se od njih ostvari je također namijenjena otkupu dionica dok je uoči prijateljskog susreta s Gornikom na Poljudu organizirana NH fan zona koja je prvenstveno bila namijenjena za najmlađe. Mikulić je na skupštini predstavio i ideju za novi komercijalni projekt udruge, a radi se o NH pubu. S većinom glasova prisutnih članova je odlučeno da se uđe u detaljniju razradu ove ideje nakon čega bi se donijela konačna odluka hoće li udruga ući u predloženi projekt.

Darko Čop je pak predstavio EU projekt “(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvo do društvenog razvoja” koji je startao u travnju ove godine te će trajati do listopada 2019.. Projekt je vrijedan 1.102.880,50 kuna te je financiran iz Europskog socijalnog fonda. U njegovu realizaciju su kao partneri uključeni Ekonomski fakultet u Splitu, Kineziološki fakultet u Splitu, Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru te udruga Nogomet Plus, a u sklopu njega će se provesti tri programa mentorstva: Živimo Hajduk, Hajdučka demokracija se isplati te Hajdučki turizam – prilika za zapošljavanje i razvoj. Uz to će se snimiti dokumetarni film te će se napisati knjiga o radu i djelovanju Udruge Naš Hajduk. Skupština udruga je primila na znanje i usvojila ugovor vezan uz ovaj projekt.

>> zajednica.nashajduk.hr

Skupština je prihvatila i financijsko izvješće za 2017. godinu koje je prezentirao Ante Krnić kao i revizorsko izvješće za prethodnu godinu. Predstavljen je i rebalans proračuna za 2018. godinu obzirom na donaciju tvrtke Tommy te činjenicu da je udruga dobila EU projekt što je utjecalo na planirane prihode i rashode.

>> Financijski izvještaj Udruge Naš Hajduk za 2017. godinu

>> Revizorsko izvješće Udruge Naš Hajduk za 2017. godinu

Skupština udruge je izglasala i strateški okvir HNK Hajduk Split š.d.d. u čijoj je izradi i sama dijelom sudjelovala te je predložila da se isti usvoji i na Skupštini dioničara kluba. Odlučeno je i da članarina za 2019. godinu bude 100 kuna za punoljetne i 50 kuna za maloljetne osobe dok je za revizora za 2018. i 2019. godinu s većinom glasova izabrana tvrtka “Kalibović i partneri d.o.o.” iz Splita.

Po završetku skupštine održana je i Ćakula vodstva udruge s članovima.

> Prezentacija sa Skupštine Udruge Naš Hajduk – kolovoz 2018. godine

> Godišnji izvještaj Udruge Naš Hajduk za 2017. godinu