Otvorena izložba pristiglih rješenja za tematski park kod Poljuda

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Izložba pristiglih rješenja za tematski park kod Poljuda u srijedu je navečer svečano otvorena u City Center One u Splitu, a zainteresirani će je moći pogledati do 10. siječnja.

Udruga Naš Hajduk i službeno je predala nagrade za pet najboljih radova prema stručnom žiriju, a važno je napomenuti kako su pobjednici Ozana Ursić i Vedran Kasap odlučili cjelokupni iznos nagrade, a radi se o 25 tisuća kuna, donirati za otkup 24,53 posto dionica Hajduka.

– Ne mogu opisati osjećaje, oboje smo navijači Hajduka. Odmah smo prionuli poslu i dogovorili se da ako rad na koncu po našem mišljenju ne bude kako treba da ni nećemo slati idejno rješenje. Kad smo napravili mislili smo da je to to. Čestitam ostalim natjecateljima i udruzi, rekao je Vedran Kasap. Njegova kolegica Ozana dometnula je kako se nada da će i sama realizacija biti uspješna te da će park postati reprezentativni dio grada Splita.

U ime Udruge okupljenima se obratio i tajnik Ivan Rilov:

– Ponosan sam da se i van nogometnog kluba uspješno prenose vrijednosti poput časti, odgovornosti, stručnosti i transparentnosti. Ove vrijednosti su bitne i za društvo te su putokaz gdje treba ići. Druga misao je kako treba težiti multidisciplinarnom rješavanju problema i nastojati to provoditi i u drugim projektima koji se pripremaju.

Kako je protekao sam rad žirija pojasnio je arhitekt Dujam Ivanišević, koji je prije svega istaknuo multidisciplinarnost žirija, koji je uz arhitekte okupio i druge stručnjake, kako bi pobjednički rad bio čim bolji i praktično izvediv.

– Rad je iznimnog potencijala i nudi novi javni gradski prostor te će postati njegova atrakcija. Čestitam svim radovima  te naglašavam  kako se ovaj projekt ističe po lakoći održavanja.

O utjecaju rada na samu gradsku vizuru nekoliko je riječi kazao predsjednik Društva arhitekata Splita Dragan Žuvela.

– Nakon godina borbe lijepo je vidjeti da NH na ovaj način oplemenjuje javni prostor koji se na drugim mjestima gubi. Našao se rad koji zadovoljava sve kriterije i trebao bi biti pokretač nove energije u uređivanju javnog prostora. Ovo je način prikazivanja ljubavi prema gradu. Čestitam žiriju i pobjednicima i ovime smo svi na dobitku, dovršio je Žuvela.

Čitavu svečanost svojim prisustvom uveličali su i donatori koji su već donirali 7.500 kuna za otkup dionica te time i osigurali svoje mjesto u tematskom parku, autori koji su sudjelovali na natječaju za sam park, predsjednik Hajduka Ivan Kos s članovima Nadzornog odbora kluba, kao i stručni stožer prve ekipe na čelu s trenerom Željkom Kopićem.