Predstavljena “Hajdučka zajednica”, tijelo koje će okupljati stručnjake i buduće kandidate za Nadzorni odbor Hajduka

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održana je konferencija za medije Našeg Hajduka na kojoj je predstavljeno unapređenje izbornog procesa za Nadzorni odbor Hajduka.

Na samom početku predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić osvrnuo se na ostvareno u prošloj godini.

– U 2020. godini Hajduk je imao gotovo 30 tisuća članova, unatoč pandemiji i lošim sportskim rezultatima. U projektu otkupa dionica Za sva vrimena prošle godine prikupljeno je gotovo 4 milijuna kuna što je i rekordni iznos, a ukupno od početka projekta više od 15 milijuna kuna. Kada se sve zbroji navijači su u deset godina na račun Hajduka uplatili 35 milijuna kuna, istaknuo je na samom početku član Upravnog odbora Ante Krnić.

Osim članstva i otkupa donacija fokus Našeg Hajduka već je dugo vremena stavljen i na dioničarsku ulogu te rad na unapređenju procesa biranja Nadzornog odbora Hajduka.

– Od početka demokratskih izbora u Hajduku proces je evoluirao sa svakim izborima za Nadzorni odbor. Nakon deset godina došlo je vrijeme za sveobuhvatnu analizu svega što je iza nas i onoga što nas tek čeka. Proteklih mjeseci, zajedno sa svim dionicima posvetili smo se analizi dobrih strana, ali i nedostacima dosadašnjeg načina biranja te načina funkcioniranja članskih klubova u svijetu, otkrio je tajnik Luka Domikulić dodavši da je cilj unapređenja osigurati pripremljen stručan kadar za Nadzorni odbor, a samim time i kontinuitet te prijenos znanja. Naš glavni cilj je uvijek isti – pomoći Hajduku, istaknuo je Domikulić.

Kao dio analize u obzir su uzeti i prijedlozi mogućih rješenja koja su se do sada spominjala kao potencijalno učinkovita za Hajduk.

– Napravili smo jednu vrstu preklapanja između manjkavosti s jedne strane i potencijalnih rješenja koja postoje s druge strane i došli do onoga koje je najučinkovitije u slučaju Hajduka, kazao je u nastavku Luka Domikulić.

Zatim je ulogu novog tijela Hajdučke zajednice čije osnivanje predlaže Naš Hajduk pojasnio predsjednik Toni Baletić.

– Hajdučka zajednica bi u svom sastavu imala redovne članove, stručnjake i uspješne poslovne ljude iz različitih sektora. Također, važan dio Hajdučke zajednice su predstavnici najvećih dioničara, Grada Splita i Našeg Hajduka kao počasnih članova. Oni ne mogu biti birani kao kandidati za Nadzorni odbor ili u bilo koja druga tijela kluba, kazao je Baletić.

Ovim izmjenama stvara se svojevrsni inkubator iz kojeg će Hajduk dobiti spremniji i kvalitetniji stručni kadar za Nadzorni odbor te se jača otpornost na stalne izmjene. Također, cilj zajednice je privući niz stručnjaka koji su spremni pomoći Hajduku kad god zatreba.

Idući korak je definiranje Hajdučke zajednice na skupštini dioničara Hajduka u travnju, a zatim slijedi predlaganje i izglasavanje inicijalnih kandidata na skupštini Našeg Hajduka.

Cijelu konferenciju za medije pogledajte na https://www.facebook.com/nasshajduk/videos/470146430839419/.