Priopćenje udruge Naš Hajduk

Share on whatsapp
Share on telegram

Kao što smo uvijek isticali, a vrijedi ponoviti, udruga Naš Hajduk ne može, neće i nema ovlasti ulaziti u rad niti odluke Nadzornog odbora. Cijeli model Hajduka kao navijačkog i članskog kluba zasnovan je upravo na tom načelu i na transparentnim izborima za članove Nadzornog odbora kojima se na demokratski način biraju upravo oni koji odluke donose, uključujući i onu o izboru predsjednika kluba, na koju nitko ne smije imati nikakvog utjecaja.

O saznanjima koje smo dobili prošloga tjedna obavijestili smo Nadzorni odbor kako bi oni utvrdili sve okolnosti i zaštitili integritet kluba. Kao što je preuzimajući odgovornost istaknuo Ivan Kos, djelovanja su prešla razinu nužnoga i samim time narušila povjerenje članova i navijača, ali i prekršila etička načela na kojima je zasnovana ideja Našega Hajduka.

Naglašavamo  kako smo u društvu i prilikama u kojima živimo i djelujemo još jednom pomakli granice i postavili kriterije kako za sadašnjost tako i za sve koji će u budućnosti raditi za dobrobit i uspjeh kluba i koji će ga svojim ponašanjem i djelima činiti velikim. Koliko god to danas bilo neuobičajeno, Hajduk ima visoka etička načela, koja su garant da klub bude na ponos svih nas.

Odgovornost za veliki Hajduk, kao i do sada, je i na svakome navijaču Hajduka, članu, donatoru i pretplatniku. Svojim ponašanjem, uz apsolutno uvažavanje svačijeg osobnog dojma i procjene, moramo pokazati da poštujemo svoj klub, njegove predstavnike i igrače, druge navijače, a posebno simbole i sredstva navijačke i članske identifikacije zahvaljujući kojima je iznjedren Hajduk čiji članovi imaju pravo birati svoje predstavnike. Nasilje prema igračima, kao i uništavanje članskih znakova, nikako ne može biti prihvatljivo ponašanje.

Također, vjerujemo kako će Nadzorni odbor imenovanjem novog predsjednika, unaprijediti naš klub i time nastaviti uspješan napredak Hajduka na svim razinama u skladu s kriterijima i etičkim zakonima kluba – čista srca i obraza.

Za sva vrimena – Naš Hajduk

Tvoje ime uz Hajduk

Za sva vrimena

Park Za sva vrimena kruna je projekta otkupa dionica i trajni spomen povezanosti navijača i kluba. Neka se i tvoje ime nađe među njima – Za sva vrimena!