Pripadaj i ti Hajduku već od 15.12.

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Ususret novoj članskoj godini razgovarali smo s voditeljicom Odjela za članstvo Blankom Sunarom koja je s nama podijelila planove i ideje za novu člansku godinu koja počinje 15.12. na dan utakmice s Istrom.

Ove godine članovi su prvi put imali priliku kreirati člansku iskaznicu. Jeste li zadovoljni s pobjedničkim rješenjem?

Da, ove godine smo odlučili pružiti priliku članovima Hajduka da svoju emociju i pripadnost klubu pokažu i kroz dizajn našeg najvažnijeg dokumenta – članske iskaznice. Zadovoljni smo kreacijama i odazivom, a posebno odabranim rješenjem.

 15.12. počinje nova članska godina, prije nego što je do sada bio slučaj, koji je razlog za tu
odluku?

Hajduk 15.12. igra posljednju utakmicu pred zimsku stanku koju Hajdukovi navijači baš i ne vole jer traje skoro dva mjeseca. Upravo zato želimo na taj dan sve navijače još jednom
okupiti i pokrenuti prvi val učlanjivanja do nove godine. Isto tako, članska je idealan božićni i novogodišnji poklon za sve one koji će prvi put postati članovima, ali i za one koji žele što prije produžiti članstvo. Dva mjeseca bez Hajduka su puno i zato želimo da 15.12. bude zapamćen. Kada se opet vidimo na Poljudu želimo da broj članova bude veći nego što je bio ove godine u isto vrijeme. 

Ove godine imamo preko 31 000 članova. Što pripremate kako bi taj broj bio i veći u 2020. godini?

2019. godinu završit ćemo s više od 31 000 članova. Svjesni smo kako tu ima puno prostora za napredak. Upravo zato smo pripremili jaku promociju članstva, kampanje koje se šalju članovima i ostalim navijačima, a uz to je i osnažena suradnja s Društvima prijatelja Hajduka koji su naše produžene ruke na terenu. Sljedeću godinu očekujemo veće brojke u odnosu na 2019. godinu i vjerujemo da ćemo uz vašu pomoć to i ostvariti.

Predsjednik je najavio da će se od ove godine prihod od članstva namjenski koristiti za
potrebe izgradnje kampa. Koje je vaše mišljenje o tome?

Cijela priča o članarinama i iznosu koji navijači uplaćuju na račun kluba, iznimno nam je bitna upravo zbog toga što tim iznosima, koji su milijunski, klub upravlja kako želi. Drago nam je da je predsjednik Marin Brbić donio odluku da članarine idu za izgradnju kampa. Nije to prvi put u povijesti od 1911. da Hajdukovi navijači sudjeluju u sličnim akcijama. Kamp je ulaganje u klupsku budućnost, a mi ćemo s ponosom moći reći da su članovi zasigurno dio nje.

Što bi članstvo trebalo predstavljati svakom navijaču Hajduka?

Svaki od navijača može ispričati svoju priču o značenju članstva za njega, ali  zajedničko svima je da se članstvom izražava pripadnost. Time svi kažemo: ja pripadam Hajduku, njegovoj navijačkoj obitelji, svima onima koji su kao i ja ponosni na činjenicu da je Hajduk naš klub i da pripada svojim navijačima.