Prvi reprezentativac Hajduka ikada našao mjesto u selekciji najvjernijih navijača Bijelih

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Mnoga velika igračka imena već su dobili svoje mjesto u Parku na Poljudu, a od sada će još jedna legenda biti upisana za vječnost. Pločica s imenom, igrača Hajduka i Zmaja iz Makarske, Gajetana “Gaje” Raffanellija krasit će već sada imenima krcati Park.

– Na ideju o upisu Gaje Raffanellija u park na Poljudu došli smo vrlo jednostavno, jer je on najbolja i možda je preciznije reći najstarija poveznica Makarske, lokalnog HRNK Zmaj i Hajduka. Gajo je bio prvi igrač koji je iz Zmaja prešao u Hajduk još 1938. te ostvario zapaženu karijeru, ispričao nam je poveznicu Gaje Raffanellija s Makarskom predsjednik DPH Makarska Bojan Filipović.

Gajo Raffanelli, uz naslov prvaka Banovine Hrvatske, je i prvi Hajdukov nogometaš koji je nastupio za nacionalnu vrstu Hrvatske. Uz Raffanellija i Kaciana svi ostali bili su igrači Građanskog. Karijeru je započeo u Zmaju iz Makarske, a za prvu ekipu zaigrao je kao petnaestogodišnjak. Kasnije je prešao u Hajduk gdje ga se uz uspjehe pamti po srčanosti i nevjerojatnom osjećaju za igru. Također, ostao je upamćen i izvan terena usprotivivši se kao dužnosnik kluba nastojanjima pretvaranja Hajduka u FC Spalato.

Potrebna sredstva za upis u vječnost prikupljena su u izrazito kratkom roku.

– Od početka prikupljanja donacija do 7500 kuna prošlo je par mjeseci. Nije puno vremena trebalo Makaranima da prepoznaju važnost upisivanja legende njihovog grada u Park za vječnost pa su mnogobrojni članovi i ostali donatori uplaćivali na račun, a prilikom zajedničkog gledanja utakmica imali smo i donacijsku kutiju. U sve se uključio i Raffanellijev unuk svojom donacijom pa je tako priča još i posebnija, nastavlja priču o imenu legende iz njihovog kraja Filipović.

Uz upis Gaje Raffanellija u Park navijači iz Makarske su ponosni i zbog nečeg drugog.

– Osim s ovom donacijom možemo se pohvaliti da smo ovih dana i mi kao DPH Makarska ušli u „klub 100“ donatora, što znači da je 100 naših članova sudjelovalo ili još uvijek sudjeluje svojim donacijama u akciji „Za sva vrimena“ čime i konkretno pokazujemo koliko nam je važan ovaj projekt kojim se štiti Hajduk kao klub svojih članova, ponosno je istaknuo predsjednik Društva prijatelja Hajduka Makarska.

Svečanost dodjele zahvala na Poljudu se bliži, a na njoj će se dodijeliti i pločica s velikim igračem iz Makarske. Svoje ime u Parku je do sada rezerviralo više 2400 navijača te je s prednje strane ostalo tek nešto više od 400 mjesta. Do jednom od 400 – tinjak preostalih mjesta možeš stići već s mjesečnom donacijom od 150 kuna i osigurati mjesto uz Hajduk za sva vrimena na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.