Radi Ajduka iša i priko bila svita, a sad ostaje zauvijek na Poljudu

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Svako od 800 imena, koliko ih trenutno broji naš Park na Poljudu, iza sebe krije posebnu priču i emociju vezanu uz Hajduk. Takva je i ona Jure Gizdića, jubilarnog osamstotog imena koje ostaje uz Hajduk za sva vrimena.

Kao uspomenu na djeda i pradjeda i njegovu neizmjernu ljubav prema Hajduka, njegova brojna unučad i praunučad odlučila je smjestiti njegovo ime upravo tamo gdje bi i on sam htio, uz Hajduk.

–       Jure je bio prvi čovjek iz Klisa koji je išao na utakmice Hajduka još 30–tih godina, naravno pješke u Klis i iz Klisa. Prvi put van Splita išao je davne 1935. s 20 godina i to na utakmicu protiv Građanskog u Zagreb, a tada se po Klisu pričalo da radi nekog Ajduka ide priko bila svita, prepričava gdje ga je privrženost Hajduku sve nosila njegov unuk Jurica. 

Uz Hajduk, bio je aktivan i na drugim poljima pa će u povijesnim knjigama ostati upisan kao prvi predsjednik današnjeg Uskoka iz Klisa. Preminuo je, sada već davne, 1980. godine, a imenom u parku Za sva vrimena uspomena na njega živi vječno.  

–       Hajduk mu je uz obitelj bio na prvom mjestu i neka vječno stoji njegovo ime na Poljudu, kao odraz naše zahvalnosti. Znamo da bi bio sretan biti zauvijek uz Bajdu, Franu, Luku, Gazdića…, zaključio je Jurica.

Ako želiš upisati ime na Poljud zauvijek to možeš učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.

Tvoje ime uz Hajduk

Za sva vrimena

Park Za sva vrimena kruna je projekta otkupa dionica i trajni spomen povezanosti navijača i kluba. Neka se i tvoje ime nađe među njima – Za sva vrimena!