Rekordna godina otkupa dionica: milijun kuna više nego lani i skok na 28,25 %

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje održana je redovita skupština Našeg Hajduka na kojoj su prezentirani planovi za narednu godinu, a članovi su imali priliku čuti što je ostvareno u ovoj po mnogočemu rekordnoj godini.

Rezultati donacija u projektu Za sva vrimena bili su rekordni i 2020. godine s nešto manje od 4 milijuna kuna donacija, ali ova godina je rekordnu granicu postavila znatno više. U 2021. godini navijači Hajduka donirali su više od 5 milijuna kuna koje kroz ugovor s tvrtkom Tommy uplaćuju na račun Hajduka.

– Otvorenje parka Za sva vrimena bio je sjajan i emotivan događaj za svakog navijača Hajduka koji je svakako obilježio godinu na izmaku. Uz to, prikupili smo i rekordan iznos donacija i jedino s čim mogu zaključiti je da sve što nam treba je još jedna ovakva godina, kazao je voditelj projekta Za sva vrimena Tomislav Mikulić.

Uz otkup postojećih dionica u ovoj godini Naš Hajduk je stekao 20 000 dodatnih dionica i narastao s 24,53 posto dionica na 28,25 posto dionica Hajduka. Tim potezima osiguran je kontrolni paket koji garantira kako će Hajduk zauvijek ostati klub svojih navijača.

– Kroz kupnju 1,86 posto dionica od tvrtke Konstruktor u travnju i donaciju 1,86 posto dionica od strane tvrtke Studenac pokazali smo jasno naš cilj da u budućnosti Hajduk većinski bude u rukama svojih navijača, kazao je tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić.

Članstvo je u 2021. godini uhvatilo trend rasta te premašilo 32 000 članova bez obzira što je pandemija značajno utjecala na terenske akcije početkom godine.

– Iako je početak godine obilježen nemogućnošću održavanja terenskih akcija, uspješno smo se podigli u odnosu na 2019. i 2020. godinu i ovaj rezultat shvaćamo kao potencijal i priliku da u 2022. godini dodatno povećamo broj članova, rekao je voditelj Odjela za članstvo Teo Prkić.

Kao važan dio aktivnosti Našeg Hajduka pokazale su se i humanitarne aktivnosti kroz Bilo srce.

– Početak godine obilježen potresom zahtijevao je brzu reakciju. Kroz nesebičnu pomoć navijača, prije svega Torcide koja je pola godine ostala na terenu, izgrađeno je ili opremljeno 25 montažnih kućica. Također, realiziran je i projekt stipendist koji je za 5 studenata omogućio financijsku pomoć pri studiranju, ispričao je tajnik Bilog srca Darko Čop.

Nakon što su svi operativni i financijski planovi prihvaćeni od strane članova nastavljen je neformalni dio skupštine u kojem su članovi postavljali pitanja i iznosili ideje vezane za rad Našeg Hajduka. 

Tvoje ime uz Hajduk

Za sva vrimena

Park Za sva vrimena kruna je projekta otkupa dionica i trajni spomen povezanosti navijača i kluba. Neka se i tvoje ime nađe među njima – Za sva vrimena!