S Poljuda sad piva Dalmacija cila: Vinko Voce za sva vrimena!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Prolazi i deseta godina bez dalmatinskog slavuja, velikog pjevača svjetskog glasa, koji se najbolje osjećao u svom Trogiru. Sinonim za pjesmu i Trogir je Vinko Coce čije izvedbe su i dalje svakodnevni podsjetnik na njega i baštinu koju je ostavio glazbi u Hrvatskoj.

Posebnu vezu s Cocom su imali i još imaju navijači Hajduka koje je zadužio pjesmama kao što su Oluja sa sjevera, Ljubav mog života, Volin te Hajduče, Ako te ko pita, Bandira od svile te možda i najpoznatija Kada umrem umotan u bilo. Sve one pjevaju se još uvijek, neizostavan su dio repertoara Dalmacije i Hajduka, kroz sve njih i Vinko Coce još uvijek živi, a uspomena na njega i njegov glas čuva se daleko od zaborava.

Da tako i ostane i da se njegovo ime nikada ne zaboravi, pobrinuli su se navijači Hajduka iz Trogira s kojima se družio i s kojima je išao na utakmice te s kojima je uživao bodreći voljeni Hajduk.

Upravo oni, okupljeni kao Torcida Trogir, odlučili su njegovo ime na još jedan način upisati u besmrtnost i zauvijek ga vezati uz Hajduk u parku Za sva vrimena.

– Vinko je bio naš prijatelj i susjed i ovdje smo prije svega da ga upišemo u park Za sva vrimena. Koliki je on hajdukovac bio najbolje govori kako je za Torcidu Trogir i za Hajduk uvijek dolazio pjevati besplatno. Govorio je zovi me samo, on je izgarao za to i nije nikad pisao pjesmu za Hajduk da bi bio popularan nego iz srca, ispričao je prijatelj Vinka Coce Ante Rožić.

Koliko je značio Trogiranima najbolje govori brojka onih koji su stigli u park Za sva vrimena na uručenje pločice s njegovim imenom supruzi Janji. Više od 50 navijača iz Trogira, prijatelja i rodbine, došlo je podno zapadne tribine u navijački park te se pjesmom i navijanjem prisjetilo Vinka Coce.

Posebno emotivna bila je i njegova supruga Janja kojoj je posebno značilo što su njegovi Trgoirani na ovaj način zauvijek vezali uz voljeni klub.

– Mogu reći da je ovo jedan poseban dan i da mi je posebna čast što sam bila supruga Vinka Coce i što smo danas ovdje zajedno s Torcidom i svima vama. Prije svega želim zahvaliti svima koji su dali ovu ideju, koji su je podržali i da je došlo do ovog ostvarenja koje je zasluženo. Vinko je stvarno bio navijač, hajdukovac. Nadam se da bi mu srce bilo još veće nego koliko je srce imao, emotivno je zahvalila supruga Janja Coce.


Sjećanja i emocije su preplavile park Za sva vrimena čime se još jednom pokazalo kako je on „škatula“ uspomena, emocija i navijačkih priča spojenih u ljubav prema Hajduku.