S ponistre se vidi veliki entuzijazam, ali i hvale vrijedna humanitarna crta

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

– Gledajući kompletnu atmosferu oko nas i samog Hajduka, a kako dugo niz godina putujemo i družimo se prije utakmica i nakon njih, odlučili smo za naše stare, našu dicu i same nas zauvik zapisati ime Torcida Šolta u park Za sva vrimena jer je ovo jedinstvena prilika za takvo što.

Ovim su riječima navijači sa Šolte pojasnili svoje motive o upisivanju u Park na Poljudu. Odabrali su slovo H, slovo s kojim počinje ime, kako kažu, „najvećeg kluba i velike ljubavi“.

Otkrili su da u skoroj budućnosti slijedi osnivanje Društva prijatelja Hajduka Šolta. Interes za sudjelovanjem u radu tog DPH-a iskazale su različite generacije Hajdukovih navijača na ovom otoku pa su Šoltani uvjereni u uspješnu priču.

– U idućim mjesecima će biti osnivačka skupština, jedva ju čekamo, da možemo krenuti s akcijama, napominju Šoltani.

Inače, dobar dio navijača Hajduka na Šolti učlanjen je i u humanitarnu udrugu Hajdukovih navijača Bilo srce.

– Kako smo većinom bili članovi, prije učlanjivanja na Šolti, odlučili smo se učlaniti i u Bilo srce te potaknuti i druge kako bismo i na taj način posebno pomogli onim najpotrebitijima, naglasili su humanitarnu gestu.

Za kraj razgovora navijači sa Šolte podijelili su s nama neke specifičnosti vezane uz putovanja s otoka na utakmice na Poljudu. Iako nisu poput nekih drugih otoka udaljeni daleko od Splita, ipak ne prolazi sve glatko.

– Odlazak na utakmicu s otoka je pravi podvig, a pogotovo kad nemaš trajekt za vratiti se nakon utakmice, pa odlazimo privatnim brodovima. Prije polaska se nađemo na nekom roštilju ili kafiću, zabavimo se, zapivamo i lagano prema Poljudu. Nakon utakmice slijedi druženje u Splitu te povratak po noći, što nije nimalo lako zbog vidljivosti, a onda na otoku pobjednički karusel i fešta do jutarnjih sati, zaključili su Šoltani.