S ponistre se vidi veliki entuzijazam, ali i hvale vrijedna humanitarna crta

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

– Gledajući kompletnu atmosferu oko nas i samog Hajduka, a kako dugo niz godina putujemo i družimo se prije utakmica i nakon njih, odlučili smo za naše stare, našu dicu i same nas zauvik zapisati ime Torcida Šolta u park Za sva vrimena jer je ovo jedinstvena prilika za takvo što.

Ovim su riječima navijači sa Šolte pojasnili svoje motive o upisivanju u Park na Poljudu. Odabrali su slovo H, slovo s kojim počinje ime, kako kažu, „najvećeg kluba i velike ljubavi“.

Otkrili su da u skoroj budućnosti slijedi osnivanje Društva prijatelja Hajduka Šolta. Interes za sudjelovanjem u radu tog DPH-a iskazale su različite generacije Hajdukovih navijača na ovom otoku pa su Šoltani uvjereni u uspješnu priču.

– U idućim mjesecima će biti osnivačka skupština, jedva ju čekamo, da možemo krenuti s akcijama, napominju Šoltani.

Inače, dobar dio navijača Hajduka na Šolti učlanjen je i u humanitarnu udrugu Hajdukovih navijača Bilo srce.

– Kako smo većinom bili članovi, prije učlanjivanja na Šolti, odlučili smo se učlaniti i u Bilo srce te potaknuti i druge kako bismo i na taj način posebno pomogli onim najpotrebitijima, naglasili su humanitarnu gestu.

Za kraj razgovora navijači sa Šolte podijelili su s nama neke specifičnosti vezane uz putovanja s otoka na utakmice na Poljudu. Iako nisu poput nekih drugih otoka udaljeni daleko od Splita, ipak ne prolazi sve glatko.

– Odlazak na utakmicu s otoka je pravi podvig, a pogotovo kad nemaš trajekt za vratiti se nakon utakmice, pa odlazimo privatnim brodovima. Prije polaska se nađemo na nekom roštilju ili kafiću, zabavimo se, zapivamo i lagano prema Poljudu. Nakon utakmice slijedi druženje u Splitu te povratak po noći, što nije nimalo lako zbog vidljivosti, a onda na otoku pobjednički karusel i fešta do jutarnjih sati, zaključili su Šoltani.