Strijelac prvog Hajdukovog gola postao dio navijačkog Parka!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Mnogi su igrački velikani obilježili 111 godina postojanja Hajduka, a jednom titulom se može pohvaliti samo jedan od njih. Posebna čast koja svakom godinom postojanja Hajduka postaje sve veća pripala je Šimi Raunigu. Od milja zvani Šimunica ponosni je strijelac prvog zgoditka Hajduka 11. lipnja davne 1911. godine u utakmici koja se odigrala se na Starom placu (Krajevoj njivi) protiv splitskog talijanaškog kluba Calcio Spalato.

Iako po pitanju imena u Parku nije prvi veliki igrač u povijesti i njegovo ime će ponosno stajati u Parku navijača Hajduka zahvaljujući Društvu prijatelja Hajduka Šibenik.

–    Nakon što smo upisali ime našeg Društva te Špira Guberine u Park htjeli smo to učiniti i za nekog važnog igrača iz našeg kraja. Vrlo brzo nam je na um pao Šime Raunig koji je rođen prije 131 godinu u Skradinu, a uz to vječno ostaje uspisan kao strijelac prvog Hajdukovog gola pa je na neki način i naša dužnost da se njegovo ime zauvijek nađe među navijačima, započeli su Skradinjani priču kako je došlo do ideje za Raunigovo ime u Parku.

Po uvriježenim pričama se tvrdi da je taj prvi gol postignut koljenom, ali ipak je to i sam strijelac u intervjuu opovrgnuo te dodao da ga je zabio donjim dijelom noge. Lopta, koju je u 7. minuti uputio Božo Nedoklan, odbila se od trave, pogodila Rauniga u potkoljenicu i odbila se u gol.

Kako bi dobili dozvolu za upisati ime prvog strijelca u povijesti Hajduka navijači iz Skradina su stupili u kontakt s njegovom obitelji.

–    Nakon kratke potrage smo došli do kontakta od unuka koji danas živi u Splitu. Na prvu je bio iznenađen, a na drugu dirnut što se navijači i dalje sjećaju njegovog dida. U čas smo dobili dozvolu, a prodajom majica smo vrlo brzo i skupili potreban iznos kako bi njegovo ime već na ovoj svečanosti ponosno stajalo na Poljudu, nastavili su navijači iz Društva prijatelja Hajduka Šibenik.

Ime Šime Rauniga vječno će stajati među tisućama navijača koji su time pokazali da su uvijek uz Hajduk i da će tamo ostali za sva vrimena. Svi oni koji žele upisati svoje ime u Park i već na svečanosti 5. studenog svečano upisati ime to mogu učiniti do 21. listopada na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.