Udruga Naš Hajduk korak bliže dobivanju europskog projekta

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

„Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja“, projekt udruge Naš Hajduk i šest partnera ostvario je  98 od mogućih 100 bodova čime se svrstao u red projekata za  čiju će realizaciju biti osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda u sklopu natječaja ‘Podrška razvoju partnerstva organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa’ kako je i predstavljeno na tiskovnoj konferenciju u srpnju ove godine.

Grad Split, Ekonomski i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru, Splitski sveučilišni sportski savez te Udruga Nogomet Plus projektom su obuhvatili uspostavljanje i promoviranje partnerstva visokoobrazovanih ustanova i organizacija civilnog društva te društveno korisno učenje kao učinkovit način povezivanja studenata i profesora s organizacijama civilnog društva i širom društvenom zajednicom. Uz to ovo je i ‘alat’ za osobni razvoj mladih ljudi u cilju stjecanja kompetencija za aktivno građanstvo, napredno učenje i buduće zapošljavanje.

–          Kada dođe do završne faze, odnosno realizacije projekta  značiti će to i sudjelovanje  6 profesora, 40 studenata i brojnih predstavnika organizacija civilnog društva, objasnili  su iz udruge Naš Hajduk ističući kako će tijekom provedbe projekta biti uključeno i 52 volontera koji će odraditi  preko 4.000 volonterskih sati u ovom partnerstvu brojnih pravnih subjekata iz različitih sektora (javni, privatni, civilni, akademski) koje povezuje ljubav prema Hajduku.

Vrijednost projekta je 1.199.667,90 kuna, a predviđeno trajanje 18 mjeseci tijekom kojih su u planu brojne zanimljive aktivnosti poput dokumentarnog filma o (Hajdučkoj) demokraciji, odnosno projektu Naš Hajduk, javnih događanja –  Hajdučke igre i Hajdučki festival koji podrazumijevaju promociju sporta i zdravog života među učenicima osnovnih škola i građana Splita, izrade prijedloga nove turističke ponude vezane uz projekt Split – mjesto dodira sporta i kulture.

Konačno odobrenje sredstava i prvi koraci znati će se kroz sljedeće tromjesečje.

Ovaj projekt predstavlja ujedno i osnovu za budući rad i razvoj za koji će “hajdučka zajednica” kroz ovaj projekt utrti put te je ujedno i potvrda uspješnosti i dobrog rada u udruzi Naš Hajduk koji je prepoznat i od hrvatskih institucija, u ovom slučaju Ureda za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklada za razvoj civilnoga društva.

Značajno je to istaknuti jer je ovim projektom u kratkom razdoblju od 2011. Udruga od skepse mnogih došla do uspješne suradnje s akademskom zajednicom, te projekta koji je svojim značajkama privukao pozornost i predavača na prestižnom fakultetu društvenih znanosti  u Parizu, pa je za vjerovati kako je pred samom Udrugom, njenim partnerima i cijelom hajdučkom zajednicom jako zanimljivo i uspješno razdoblje.

Tvoje ime uz Hajduk

Za sva vrimena

Park Za sva vrimena kruna je projekta otkupa dionica i trajni spomen povezanosti navijača i kluba. Neka se i tvoje ime nađe među njima – Za sva vrimena!