Uskoro počinje gradnja tematskog parka na Poljudu!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Tematski park, kruna projekta „Za sva vrimena”, u kojem će se naći imena donatora, a koji će se nalaziti na Poljudu uskoro se počinje graditi na zapadnoj strani stadiona, ispred Odjela za članstvo i Fan shopa, odnosno glavnog ulaza u Klub. Naime, pokrenut je postupak javne nabave za izbor izvođača čime je i formalno krenula faza realizacije. Postupak nabave trajat će desetak dana, a nakon okončanja iste očekuje se početak radova. Rok u kojem bi se park trebao završiti je tri mjeseca od početka gradnje.

Za nas je ovo iznimna stvar i ponosni smo na ovaj projekt. Od početka, kad smo od Grada Splita dobili dozvolu za provedbu, preko samoga natječaja čiji je tijek primjer transparentnog natječaja uz sudjelovanje relevantnih stručnjaka pa do danas kad krećemo u završnu fazu čija će kruna biti izgrađeni tematski park. Koristim priliku zahvaliti se svim projektantima koji su volonterski radili na glavnom projektu – rekao je Tomislav Mikulić, voditelj projekta otkupa dionica.

Nakon što je natječajem izabrano rješenje autora Vedrana Kasapa i Ozane Ursić, pristupilo se izradi glavnog projekta i detaljnoj razradi idejnog rješenja. Ulogu glavnog projektanta prihvatio je naš nagrađivani arhitekt, gosp. Dinko Peračić koji je u skladu s napucima autora detaljizirao spomenuto idejno rješenje.

Glavni projekt sastojao se od četiri mape: arhitektonski projekt (ARP d.o.o., Dinko Peračić, dipl.ing.arh), projekt konstrukcije (KAP4 d.o.o.), elektrotehnički projekt (Elektro klima projekt d.o.o.) i projekt krajobraznog uređenja (Parkovi i nasadi d.o.o.).

Svi projektanti izradili su projekte besplatno te ih ustupili na korištenje Našem Hajduku, a Udruga je odlučila doprinijeti kroz uređenje gradske zelene javne površine, provedbu natječaja i doniranjem projektne dokumentacije, kao i dio samih radova koji su u postupku realizacije što će biti regulirano sporazumom s Gradom.

Sam postupak uređenja javne površine komentirao je i predsjednik Društva arhitekata Split, dipl.ing.arh. Dragan Žuvela:

Kao što sam već i naglasio, cijeli proces izgradnje tematskog parka na Poljudu jedna je transparentna i poželjna društvena intervencija koja iz jasne ideje, preko stručnih filtera, obogaćuje prostor i naglašava vrijednosti koje želi promovirati. Kriterij kvalitete je bio primaran u cijelom tom procesu, a on je glavni uvjet da se dobije kvalitetno rješenje. Posebna vrijednost, osim same poruke tematskog parka, je i obogaćivanje javnog prostora, stvaranje novog prostornog orijentira koji izlazi iz svoje primarne domene sporta i širi se na društvenu i prostornu sferu – to je zapravo u skladu s djelovanjem udruge Naš Hajduk, koja svojim aktivnostima za bolji i kvalitetniji voljeni klub zapravo djeluje puno šire i slojevitije. Sada ostaje ova finalna faza, faza realizacije parka, no sa stručnom pripremom i jasnom vizijom nema straha da će se ona odraditi kvalitetno te apsolutno ispuniti postavljena očekivanja.

U projekt „Za sva vrimena!“ se možete uključiti putem web stranice ili dolaskom u Odjel za članstvo na Poljudu. Postanite dio hajdučke obitelji i neka vaše ime bude zapisano u povijesti za sva vrimena!