Više od 300 djece sudjelovalo u manifestaciji “Živimo Hajduk”

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

U sklopu dvodnevne manifestacije “Živimo Hajduk” koja se odvijala na terenima Otvorene škole HNK Hajduk na Poljudu i Rivi više od 300 osnovnoškolaca sudjelovalo je u sportskim aktivnostima. Prvoga dana manifestacije na Poljudu je odigran turnir na kojemu je sudjelovalo ukupno 16 ekipa u dvije kategorije, a dječacima su se ovom prilikom pridružile i dvije ekipe djevojčica. Najuspješnijim ekipama medalje i pehare na kraju dana uručili su prvotimci Hajduka predvođeni kapetanom Josipom Juranovićem.

U sklopu druženja na Poljudu održana je i dodjela priznanja najboljem igraču Hajduka u protekloj sezoni po izboru članova, a ono je otišlo u ruke Darku Nejašmiću. Priznanje mu je uručio tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić, a ovo je treća godina u nizu u kojoj članovi ocjenjuju najbolje igrače Bilih.

Manifestacija je nastavljena programom na Rivi gdje su građani imali priliku isprobati sportove poput veslanja, rugbyja, košarke, nogometa i atletike. Također, kako bi osvijestili potrebe sportaša s invaliditetom prikazana je simulacija sporta za slijepe i slabovidne osobe. Program je zaključen na Poljudu gdje su studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu vodili trening selekcije Otvorene škole Hajduka u kojem su svoja teorijska saznanja imali prilike isprobati u praksi. Uz to je uz nadzor profesora Marka Ercega i Ante Rađe putem posebnih uređaja mladim nogometašima praćena srčana aktivnost kako bi se što bolje mogla dozirati opterećenja.

– Ova manifestacija potiče na bavljenje sportom koje sve više izostaje, a u sklopu projekta nastojimo osvijestiti i utjecati na ljude da budu aktivniji. Hajduk je idealan medij za prenošenje takvih poruka, a brojna hajdučka zajednica rado sudjeluje, rekao nam je dizajner metodologije na projektu “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” Tomislav Mikulić, istaknuvši kako su sve aktivnosti manifestacije “Živimo Hajduk” rezultat sjajne suradnje s Kineziološkim fakultetom u Splitu, UniSportom i Otvorenom školom Hajduk.

Sportski dio aktivnosti provodi se u sklopu EU projekta “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”, uz sudjelovanje Kineziološkog fakulteta u Splitu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

 

Tvoje ime uz Hajduk

Za sva vrimena

Park Za sva vrimena kruna je projekta otkupa dionica i trajni spomen povezanosti navijača i kluba. Neka se i tvoje ime nađe među njima – Za sva vrimena!