Vjekoslav Šapina: “Nije kraj donacijama moje obitelji, Hajduk nam je religija.”

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Poljud i Split ovih dana gotovo na svakom kantunu pričaju priču o Hajduku i njegovim navijačima, a svaka je od njih posebna i vrijedi biti ispričana. Pristižu Hajdukovi navijači sa svih strana svijeta i iz svih kutaka Hrvatske, a za mnoge je ovo prilika da posjete i Odjel za članstvo, učlane se i priključe projektu otkupa dionica. Broj članova i donatora raste. Pozitivan trend traje još od proslave rođendana, a, kako se da zaključiti iz razgovora s onima koji su radi utakmice s Dinamom prešli mnogo kilometara, neće se zaustaviti.

Jedna od priča koje vrijedi ispričati jest ona obitelji Šapina iz Slavonskoga Broda. Otac Vjekoslav, aktivan u tamošnjem Društvu prijatelja Hajduka, uplatio je cijeli iznos od 7500 kuna za ime u tematskom parku. I ne samo za sebe: ukupan iznos uplatio je i za svojega sina Ivana, čije se ime već nalazi na navijačkom dresu.

– Projekt Za sva vrimena po mom je mišljenju revolucionaran i avangardan u svijetu, a mogućnost da navijači otkupe dionice svojega kluba je jedinstvena. Čast koja nam je pripala da možemo sudjelovati i upisati svoja imena u tematskom parku, ujedno je i odgovornost da se ne zaustavimo na otkupu samo ovih dionica, nego da otkupimo i većinski paket. Zbog toga u mojoj obitelji nije kraj donacijama jer imam još djece i svima je Hajduk religija! – otkrio nam je Vjekoslav Šapina planove svoje obitelji.

Smatra i da je potencijal projekta mnogo veći.

– Nažalost, zbog medijske blokade i podcjenjivanja projekta, mislim da većina navijača Hajduka nema dovoljno informacija o važnosti sudjelovanja u otkupu dionica pa je odaziv daleko manji od realnog.

U svojoj je okolini kroz volontiranje u DPH-u Slavonski Brod često u kontaktu s ostalim navijačima, a za one koji se još dvoume oko priključivanja, ima poruku:

– Nema alternative, odgovornost je na svima nama i svi trebaju sudjelovati sukladno svojim mogućnostima. Naš Hajduk jedina je opcija ako želimo da naš klub ostane ono što je uvijek bio: više od kluba i svjetlo na kraju tunela mračnoga vremena u kojem živimo.

Nemoguće je ne dotaknuti se večerašnje utakmice s Dinamom, koja je i povod njegova dolaska u Split.

– Današnji mi je rezultat apsolutno nebitan jer sam već tri dana u Splitu, kamo pristižu navijači iz svih krajeva Hrvatske i drugih zemalja. Mi smo u svakom slučaju pobjednici i pokazujemo to na svakoj utakmici. Moja je prognoza 2:0 za Hajduk!

Uključi se u projekt “Za sva vrimena”!

Tvoje ime uz Hajduk

Za sva vrimena

Park Za sva vrimena kruna je projekta otkupa dionica i trajni spomen povezanosti navijača i kluba. Neka se i tvoje ime nađe među njima – Za sva vrimena!