Zahvalnost Za sva vrimena: Hajdukov kroničar upisao oca u Park na Poljudu!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Povodom 112. rođendana Hajduka klupski kroničar Jurica Gizdić, objavio je jedinstvenu knjigu kakvu vjerojatno nema nijedan klub na svijetu. Riječ je o Leksikonu Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk koji u sebi sadržava sve igrače koji su ikada obukli dres kluba.  

Gizdiću je to jubilarna 20. knjiga o Hajduku, a povodom tog, kako za Hajduk tako i za njega osobno, velikog jubileja, Gizdić je upisao ime svog pokojnog oca Mate Gizdića u park Za sva vrimena.

– Hvala mu što me odgojio u hajdučkom duhu. Znam da je moj otac živ kako bi ovim činom bio neobično sretan što se njegovo ime nalazi uz imena najvećih velikana u povijesti našeg kluba, kao i brojnih navijača, istaknuo je Jurica Gizdić.

Upisom imena oca Mate u Park tri generacije obitelji Gizdić našle su se zajedno podno zapadne tribine Poljuda.

– Poznato je da sam odavno u Park upisao svoje ime te ime pokojnog djeda čije ime i nosim, a koji je ujedno i prvi čovjek koji je iz Klisa išao na utakmice Hajduka, podsjetio je Gizdić.

Tjedan rođendana kluba i promocija 20. knjige o Hajduku ukazali su se kao posebna prilika za kompletiranje hajdučke pripadnosti obitelji Gizdić.   

– Duže vremena sam razmišljao kako moram naći pravo vrijeme da Za sva vrimena upišem i ime pokojnog oca Mate koji mi je uz djeda dao ‘Hajdučku abecedu’ i odgojio me u hajdučkom duhu. Mislim da bolje prigode nije bilo i da nisam osobno emotivnije mogao obilježiti izlazak moje 20. knjige o Hajduku, poručio je Jurica, posebno ponosan na objavljeni Leksikon.

Ljubav za Hajduk se prenosi s koljena na koljeno i jača kroz već više od sto godina, o čemu sjajno svjedoči i priča obitelji Gizdić.