Zajedno smo nezaustavljivi!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

U parku Za sva vrimena trenutno je upisano više od 600 imena, a među njima će se naći i ime skladatelja i tekstopisca Marija Vestića. Rođeni Županjac, najpoznatiji je po suradnji s bandom Opća opasnost, za kojeg je prvi hit napisao još 1992. godine, a za skladbu “Tvoje ime čuvam” osvojio je 2013. godine i Porina za hit godine. Kako je odlučio sudjelovati u projektu, što ga veže za Hajduk, ali i hoće li neku pjesmu u budućnosti posvetiti Hajduku, otkrio nam je u razgovoru, a ima i poruku za sve navijače Hajduka.

1. Od kada sudjelujete u projektu Za sva vrimena?

U projektu Za sva vrimena sudjelujem od samog početka, od 2016. godine. Kao veliki navijač Hajduka naravno da podržavam i da ću podržavati
svaku inicijativu ili projekt koji na bilo koji način pridonosi boljitku našeg kluba. Mislim da ovaj projekt upravo to čini i zato ga bezrezervno podržavam.

2. Društvo prijatelja Hajduka iz Županje ima odlične rezultate u projektu Za sva vrimena. Odakle tolika ljubav Slavonaca i Županjaca prema Hajduku?

Županja i Slavonija u cjelini su velika baza navijača Hajduka što možda nekome tko nije odavde može zvučati neobično, ali se može lako objasniti. Nakon prvog i drugog svjetskog rata u Slavoniju se doselio velik broj Dalmatinaca, posebno iz Dalmatinske zagore, odakle su i moji korijeni. Ponijeli su sa sobom ono malo što su imali, dio mentaliteta i ljubav prema Hajduku što se mnogim autohtonim Slavoncima svidjelo i zapravo su kroz taj osebujan temperament i zavoljeli naš klub. Ili kako mi u Slavoniji često kažemo: Krv dalmatinska, duša slavonska.

3. Radovi u Parku su gotovi, a Vi već ostvarujete pravo rezervacije mjesta. Jeste li odabrali svoje slovo za sva vrimena?

Slovo još nisam izabrao, ali to nije toliko ni važno. Svako slovo za mene je jednako sveto. Važnije je da na tim slovima bude što više imena i da time pokažemo zajedništvo i pripadnost Hajduku. Ne smijemo se dijeliti ni na kojoj osnovi, a posebno ne na onoj tko je veći navijač Hajduka, jer samo smo zajedno nezaustavljivi.

4. Trenutno je 600 imena upisano u Parku. Što biste poručili onima koji još uvijek ne sudjeluju u projektu Za sva vrimena?

Onima koji još nisu uključeni u projekt poručujem da to učine što prije. Ako smo izabrali put Našeg Hajduka onda trebamo podržati i projekte koji podupiru tu našu ideju. Znam da su teška vremena, ali kako bi Kennedy rekao: „Učinit ćemo to, ne zato što je to lako, nego baš zato što je to teško.”

5. Autor ste više od 300 skladbi među kojima se ističu pjesme kao “Jednom kad noć” ili “Rastaviše i nas dvoje”. Možemo li uskoro očekivati neku posvećenu najdražem Klubu?

Hajduk ima toliko prekrasnih navijačkih pjesama da se čini da je svaka sljedeća možda suvišna. Meni osobno pjesma Vinka Coce „Kada umrem umotan u bilo” potiče baš onu emociju koju mislim da svi mi Hajdukovci nosimo u sebi, a to je da Hajduk nije samo nogometni klub, nego nešto puno više. Ipak, i sam godinama stalno prekrajam, možda i prekritično jednu pjesmu. Mislim da sam je sad dovršio i da će biti snimljena sljedeće godine. Bit će to žestoka rock pjesma, a ako se svidi mojim Hajdukovcima osjećat ću se kao da sam zabio odlučujući gol za Hajduk u finalu Lige prvaka.

Uključi se i ti u projekt Za sva vrimena na www.nashajduk.hr.