Ante Armanda povukao kandidaturu za Nadzorni odbor HNK Hajduk Split

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Od sudjelovanja u drugom krugu izbora za Nadzorni odbor HNK Hajduk službeno je odustao kandidat Ante Armanda iz razloga navedenog u pismu, a kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

Tim povodom ističemo da je propitivanje samog modela kao i promišljanje te predlaganje novih i drugačijih smjerova kojima se model može nastaviti razvijati u budućnosti upravo i srž demokracije.

U tom se procesu javljaju manje željene i neugodne pojave kao što su pritisci, a posebice kada se radi o onoj vrsti pritisaka koji nisu rezultat argumentirane, kvalitetne i civilizirane javne rasprave većeg broja ljudi te rezultat konsenzusa sa zajedničkim ciljem i uzimajući u obzir širu sliku, nego se usmjere na njezin manji dio i/ili pojedince i samo pojedine segmente djelovanja.

Iako nismo upoznati o kakvim se točno pritiscima radi niti od koga dolaze i sami smo kroz svoje djelovanje od početka do danas, izloženi raznim oblicima pritisaka i neutemeljenih kritika, pa iz te perspektive razumijemo kako se s njima nije jednostavno nositi te, iako nam je zbog toga žao, poštujemo odluku gospodina Armande koji je odlučio ne izlagati svoju svakodnevicu te se iz izbornog procesa povlači u drugom krugu.

Pismo gospodina Armande prenosimo u cijelosti:

Svojim stavovima i idejama objavljenim na blogu očito sam podijelio navijače. Dio Vas me smatra dobronamjernim i poštenim, a dio u meni vidi onoga koji želi srušiti i model i klub, što mi apsolutno nije namjera. Na žalost ovi drugi su prilično glasni i pokušavaju me uvjeriti da promijenim svoje mišljenje i stavove. Kako u istima ne vidim ništa loše, već isključivo ideje vođene transparentnošću, razumom i poštenjem i na kraju krajeva demokracijom, smatram da prisilnim mijenjanjem smjera, koji jedini smatram ispravnim, ne mogu pridonijeti poboljšanju situacije u klubu. Zbog svega navedenog, u ovom trenutku sam procijenio da je najbolje da se iz svega povučem. Izložen sam određenom pritisku, te želim ovim povlačenjem zaštititi svoje bližnje. Imao sam najbolju namjeru u svemu, ali očito nije došlo vrijeme za ideje iznesene kroz plan i program. Hvala svima na podršci, a svim preostalim kandidatima želim da uspiju podignuti klub na zdrave noge. Fotelja kao takva nikada mi nije bila krajnji cilj. Hvala na razumijevanju!

Nastavno na ovu odluku gospodina Armande o odustajanju i činjenicu da su oba kruga izbora eliminacijska, to u ovom slučaju znači da se u drugom krugu na listi naći oni kandidati koji su brojem glasova ostvarili ulazak među prvih 12. Dakle, članovi će birati između 11 preostalih kandidata za koje su svojim glasovima u prvom krugu odlučili da su upravo oni kandidati među kojima vide potencijalnu sedmoricu članova budućeg Nadzornog odbora.