Ante Armanda povukao kandidaturu za Nadzorni odbor HNK Hajduk Split

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Od sudjelovanja u drugom krugu izbora za Nadzorni odbor HNK Hajduk službeno je odustao kandidat Ante Armanda iz razloga navedenog u pismu, a kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

Tim povodom ističemo da je propitivanje samog modela kao i promišljanje te predlaganje novih i drugačijih smjerova kojima se model može nastaviti razvijati u budućnosti upravo i srž demokracije.

U tom se procesu javljaju manje željene i neugodne pojave kao što su pritisci, a posebice kada se radi o onoj vrsti pritisaka koji nisu rezultat argumentirane, kvalitetne i civilizirane javne rasprave većeg broja ljudi te rezultat konsenzusa sa zajedničkim ciljem i uzimajući u obzir širu sliku, nego se usmjere na njezin manji dio i/ili pojedince i samo pojedine segmente djelovanja.

Iako nismo upoznati o kakvim se točno pritiscima radi niti od koga dolaze i sami smo kroz svoje djelovanje od početka do danas, izloženi raznim oblicima pritisaka i neutemeljenih kritika, pa iz te perspektive razumijemo kako se s njima nije jednostavno nositi te, iako nam je zbog toga žao, poštujemo odluku gospodina Armande koji je odlučio ne izlagati svoju svakodnevicu te se iz izbornog procesa povlači u drugom krugu.

Pismo gospodina Armande prenosimo u cijelosti:

Svojim stavovima i idejama objavljenim na blogu očito sam podijelio navijače. Dio Vas me smatra dobronamjernim i poštenim, a dio u meni vidi onoga koji želi srušiti i model i klub, što mi apsolutno nije namjera. Na žalost ovi drugi su prilično glasni i pokušavaju me uvjeriti da promijenim svoje mišljenje i stavove. Kako u istima ne vidim ništa loše, već isključivo ideje vođene transparentnošću, razumom i poštenjem i na kraju krajeva demokracijom, smatram da prisilnim mijenjanjem smjera, koji jedini smatram ispravnim, ne mogu pridonijeti poboljšanju situacije u klubu. Zbog svega navedenog, u ovom trenutku sam procijenio da je najbolje da se iz svega povučem. Izložen sam određenom pritisku, te želim ovim povlačenjem zaštititi svoje bližnje. Imao sam najbolju namjeru u svemu, ali očito nije došlo vrijeme za ideje iznesene kroz plan i program. Hvala svima na podršci, a svim preostalim kandidatima želim da uspiju podignuti klub na zdrave noge. Fotelja kao takva nikada mi nije bila krajnji cilj. Hvala na razumijevanju!

Nastavno na ovu odluku gospodina Armande o odustajanju i činjenicu da su oba kruga izbora eliminacijska, to u ovom slučaju znači da se u drugom krugu na listi naći oni kandidati koji su brojem glasova ostvarili ulazak među prvih 12. Dakle, članovi će birati između 11 preostalih kandidata za koje su svojim glasovima u prvom krugu odlučili da su upravo oni kandidati među kojima vide potencijalnu sedmoricu članova budućeg Nadzornog odbora.

Tvoje ime uz Hajduk

Za sva vrimena

Park Za sva vrimena kruna je projekta otkupa dionica i trajni spomen povezanosti navijača i kluba. Neka se i tvoje ime nađe među njima – Za sva vrimena!