Članovi do sada uplatili 14 milijuna kuna direktno na Hajdukov račun (VIDEO)

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Danas je održana konferencija za medije Našeg Hajduka na kojoj su najavljeni koraci za 2019. godinu. Izlaganje je podijeljeno na četiri ključne teme: članstvo, otkup dionica, unapređenje modela te osvrt na protekli period Hajduka.

Konferenciju je otvorio predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić koji je u svom izlaganju još jednom objasnio što se događa sa 100 kuna koje članovi uplaćuju Hajduku.

Nakon što osoba uplati 100 kn, ti novci istoga trenutka sjedaju izravno na Hajdukov račun, što je vidljivo na uplatnicama te Hajduk s njima raspolaže odmah, bez odgode. Dosad je od članarina skupljeno oko 14 milijuna kuna! Od toga je od 2011. i osnutka Našeg Hajduka do 2016. skupljeno nešto više od 4 milijuna kuna, a od 2016., kada je brigu o članstvu nastavio voditi Naš Hajduk pa do danas, skupljeno je skoro 10 milijuna kuna. Za usporedbu, prije ovog modela, Hajduk je 2009. od članarina skupio mizernih 7474 kn, istaknuo je predsjednik udruge Toni Baletić.

O važnosti članstva govorio je tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić, naglasivši dugu tradiciju učlanjivanja.

U klubu su nakon preoblikovanja 2009. tvrdili da se ne može biti član kluba jer je klub dioničko društvo, a ne udruga. Na taj način prekinuta je tradicija članstva započeta još davne 1914. godine. Naš Hajduk osnovan je 2011. upravo s ciljem ponovnog okupljanja članova i vraćanja Hajduka navijačima. Danas Hajduk ima 68 društava prijatelja u Hrvatskoj i svijetu, a članove iz čak 53 zemlje. Svi su oni članovi Hajduka kako je sada konačno regulirano Statutom, rekao je Luka Domikulić.

U nastavku su najavljene daljnje aktivnosti vezano uz definiranje suvlasničke uloge te je najavljen okrugli stol na kojem će Naš Hajduk okupiti stručnjake raznih područja. Također, još jednom su istaknute osnove na kojima model počiva.

Sličan model funkcionira, primjerice, u Njemačkoj i drugim uređenim državama te rezultira velikom gledanošću i povezanošću navijača sa svojim klubovima, a prate ih i sportski rezultati. To su primjeri kojima smo se vodili. Licemjerno je pozivanje na funkcioniranje, primjerice, njemačke države i njezinog uređenja, a kad se isto pokuša preslikati ovdje, onda se to omalovažava. Demokracija i uključenost zainteresiranih stupovi su modernog i uređenog društva. Sve ovo što radimo, radimo s jednim ciljem, a to je veliki Hajduk, naglasio je Ante Krnić.

Na konferenciji, kao ključna aktivnost, istaknut je otkup dionica uz posebnu zahvalu donatorima koji već sudjeluju u akciji „Za sva vrimena.“ Predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić istaknuo je donatore kao prvu crtu obrane modela, a posebno se zahvalio Torcidi koja uz projekt stoji od početka.

Za kraj, kao i na nedavnoj Skupštini Hajduka, Toni Baletić osvrnuo se na stanje u Klubu u proteklom periodu.

Jako puno truda i vremena potrošeno je na financijsku stabilizaciju kluba da bi određene garniture dosta toga prokockale na pokušaj kratkoročnog uspjeha. Potpuno nam je jasno da se nečasni ljudi izruguju s idealima, ali ovaj klub počiva na idealima i do rezultata će doći na ponos svih svojih navijača. Pozivamo novoizabrani Nadzorni odbor i Upravu da vode računa o greškama svojih prethodnika i ne ponavljaju ih, neka budu dovoljno mudri da iz njih puno toga nauče. Naš Hajduk će nastaviti biti još glasniji nedvosmisleni kritičar svega lošega, zaključio je.