Da zna, on bi bio najsretniji čovjek na svijetu!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Svaka hajdučka ujedno je i priča o životu. Baš kada pomislimo kako smo čuli sve hajdučke priče te da nas ništa više ne može previše iznenaditi, dogodi se još jedna zbog koje se zacakle oči i zagrije srce.

Upravo takvu, nabijenu najiskrenijim emocijama, ispričala je Sandra Kontrec uoči utakmice Hajduka i Gorice.

Priča je to u kojoj se isprepliće privrženost navijača iz Slovenije Hajduku s emotivnom obiteljskom pričom i u kojoj granice između tih ljubavi ustvari i nema. Sandrin otac otišao je iz rodnog Međimurja u Maribor još davne 1957. godine, a usprkos udaljenosti ljubav prema Hajduku prenio je na svoju djecu i ona je godinama postala sve veća.

Jedan njen dio ostati će ovjekovječen u parku Za sva vrimena, u koji je Sandra upisala ime svog pokojnog brata Miljenka, a na dobrom putu je za upisati i svoje ime.

– Brat mi nažalost više nije živ, on je bio najvatreniji navijač Hajduka u obitelji. Ja sam tako odlučila da ću dio njegove ljubavi prenijeti na sebe i rezervirati mu mjesto u Parku. Na Hajdukov rođendan prije dvije godine iz bolnice je izjavio da ima želju da još jednom ode na Poljud, da se nađe sa Torcidom i ode na sjever i da navijamo skupa, ali nažalost nije uspio. Veljača je težak mjesec za cijelu obitelj, bratov i tatin rođendan, Hajdukov rođendan. Odlučili smo da bi povezaniji s njim bili tako da upišemo njegovo ime u Park. Da zna da se njegovo ime nalazi među tisućama navijača u Parku zauvijek, on bi bio najsretniji čovjek na svijetu, ispričala je Sandra.

Najbolji je svjedok kako pripadnosti prema Hajduku ima diljem svijeta je upravo ova priča, a sve ih povezuje zajednička ljubav prema voljenom klubu.

– Vi ćete to razumjeti, vi ste i sami navijači, to nije samo ljubav radi reda, to je baš kult, gajimo onu retro ljubav prema nogometnom klubu. Samo Hajduk. Poštujemo i druge klubove, ali Hajduk je neka posebna povezanost. Čovjek pronalazi ljubav u sjećanjima. Nisi samo navijač nego živiš sa tim, sjajno je Sandra opisala ljubav prema Hajduku.

Hajduk je jedna velika obitelj koja brine o svakom svome članu. 

– Želim naglasiti da zahvaljujem Hajduku, čitavoj hajdučkoj obitelji na predivnoj gesti. Pokazali ste još jedanput da vam je stalo do vaših ljudi. Iako danas nije vrijeme za uručivanje pločica, poslali ste mi pozivnicu van službene dodjele i svečanosti. Moja zahvalnost ne može se opisati riječima. Danas je utakmica, ja ga još uvijek čekam, život je takav. On je danas ovdje sa nama. Neka Hajduk pobijedi, zaključila je Sandra.