Hajduk i Vespa žive vječno!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Park Za sva vrimena među tisućama navijača, tvrtki, udruga krije brojna zanimljiva imena, a svako od njih utkano je u Hajduk na neki način. Posebnu vezu Hajduka i Vespa kluba Split zapečatilo je njihovo ime u Parku koje je svečano upisano na dodjeli zahvala donatorima.

Na samom kraju svečanosti, kao iznenađenje za okupljene, Vespa klub Split priredio je defile kojim je ispunio prostor ispod zapadne tribine Poljuda. Brojne Vespe simbolično su se parkirale odmah uz kip Bernarda Bajde Vukasa koji je prvi doveo Vespu u Split.

Uz pljesak okupljenih preuzeli su pločicu s imenom svog kluba te se time upisali u hajdučku vječnost.

–       Mi kao Vespa klub Split okupljamo 65 članova i kako nas veže Vespa, tako i većinu nas veže Hajduk. Susrećemo se i na utakmicama, sami, s babama, didama, roditeljima i kroz priču došli smo na ideju zašto ne bi mi upisali klub u Park. Kako mi trebamo Hajduk, tako i Hajduk treba nas, ispričao je predsjednik kluba Antonio Bilc Drezga kako su došli na ideju za upis imena u navijački Park.

Vespa klub Split postoji već od 2009. godine te od tada sudjeluje na brojnim susretima i druženjima te su aktivni članovi lokalne zajednice. Naravno, pripadnost Hajduku važan je dio pa se čak i brojne aktivnosti prilagođavaju terminima utakmica, a ona je ukorijenjena od samih početaka Vespe u Splitu pa sve do danas.

Zanimljiv je i podatak kako je i najstariji igrač s osvojenim prvenstvom iz Hajdukove generacije iz 50 – tih godina Bogdan Kragić član Vespa kluba Split.

–       Bajdo Vukas je, kako stvari stoje, prvi doveo Vespu u Split. Isto tako, možemo biti ponosni da kao člana imamo najstarijeg igrača te generacije Bogdana Kragića. Postoji i priča da je Bogdan bio jedan od tih koji je učio Bajdu voziti tu Vespu. Ponosni smo i na taj dio priče koji nas usko veže uz Hajduk, povezao je niti između Hajduka i Vespe Antonio.

Kao poruku za kraj članovi Vespa kluba Split su jednostavno, u isti glas poručili: Hajduk i Vespa žive vječno! Svi oni koji žele biti dio parka svih navijača Hajduka i time svoje ime zauvijek vezati uz klub to mogu učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.