Hajduk – jubav šta se prinosi s kolina na kolino

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Ljubav prema Hajduku osjeti se u brojnim mjestima u Hrvatskoj i šire, a posebno mjesto u hajdučkom svemiru svakako ima i otok Korčula, koji je ima jaku sponu s Hajdukom pa ne čudi što jedna posebna navijačka stiže iz Vela Luke.

Razgovarali smo s Danielom Bajatom, navijačem Hajduka iz Vela Luke, ili kako on kaže „najlipje vale na svitu“ koji je imena sebe i svoje četvero djece upisao zauvijek na Poljud u park Za sva vrimena koji se nalazi tik do Bajde i Frane.

– Kao i svugdje po našoj Dalmaciji, Vela Luka oduvijek je čvrsto, jako uporište nas Hajdukovaca, među kojima se najviše spominju imena Olivera i Lovora Dragojevića, Vjenceslava Žuvele, Ive Šeparovića, ali i ostalih Korčulana poput Ante Žanetića i Momčila Popadića iz Blata, započeo je priču o čvrstoj vezi Hajduka i Korčule Daniel.

Odrastanje u takvom, pravom hajdučkom, okruženju od malih nogu usadilo je ljubav prema voljenom klubu.

– Naravno da su mi ta imena dodatno produbila ljubav prema Hajduku, ali ta se jubav prenosi s kolina na kolino, s dida na ćaću i onda na me, a i ja sam je isto tako dalje prinia na svoju dicu. Moj pokojni dida je nekad bia nogometaš i trener u Veloj Luci, a moj barba od matere je igra u slavnoj generaciji Hajduka s kraja 70 – tih i početka 80 – tih godina. Ja sam ka osmogodišnji „mulac“ jedva čeka novitade, obidovali bi i večeravali balun, samo se o Hajduku pričalo, a mene je sve zanimalo, prenosi Daniel priču o žaru ljubavi za Hajduk koji se u njegovoj obitelji prenosi generacijama.

Iako daleko od Splita i na otoku s kojeg je ponekad i teško stići na utakmicu Daniel i njegova obitelj trude se što češće biti na tribinama Poljuda.

– Jako je teško organizirati se za dolazak s otoka jer često vozni red nije usklađen s terminom utakmice pa ponekad triba ostat u Splitu i dan duže. Ipak, s vremenom je situacija postala lakše jer sada starija kćer Ana boravi u Šibeniku, sin Daniel studira u Splitu, a Lucian i Viktoria žive u Zadru. Mene je posao odveo na Rab pa ih sve skupim za autom i zajedno uživamo na Poljudu, priča Daniel kako je nekad i sad izgledao odlazak na utakmice s otoka.

Pripadnost Hajduku su Daniel i njegova djeca pokazali i s pet imena u parku Za sva vrimena.

– Gledajući predstavljanje projekta “Za sva vrimena”, izlaganje tih mladih ljudi koji su svojim entuzijazmom, pameću, kreativnošću, iskrenosti, emocijom i snagom dobre volje prodrli u srca svih nas, nemoguće je odgledati sve to i praviti se da će se stvari riješit same od sebe. Tad sam stvarno osjetio da moram prihvatiti odgovornost i kao pojedinac. Srce je jako zakucalo, to je bio taj moment, emotivno se prisjeća Daniel trenutka u kojem je odlučio da će njihova imena ostati dio vječnosti Hajduka.

Zasigurno posebnu vrijednost imena u Parku nosi i činjenica da će ona biti tik jedna do drugih kako sada, tako i za sva vrimena.

– U relativno kratkom roku, uz veliku volju, štednju i odricanje zajedno smo prikupili sredstva za naša imena. Ponosni smo što smo još jače potvrdi pripadnost hajdučkoj obitelji. Zaista je osjećaj fantastičan! Za kraj ostavljamo svoja imena ka polog našoj najvećoj jubavi! Iznad si svih nas. Volimo te Hajduče!, podcrtao je za kraj Daniel Bajat ljubav prema Hajduku koja spaja sve navijače.

Ljubav prema Hajduku svojim imenom u Parku do sada je iskazalo gotovo 1500 navijača, a više od 5000 njih sudjeluje donacijama kako bi Hajduk zauvijek ostao klub svojih članova. Projektu Za sva vrimena možete se pridružili na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/ i već s mjesečnom donacijom od 150 kuna rezervirati svoje mjesto u vječnosti s Hajdukom.