Iz New Yorka se vidi Park: I Velika jabuka zagrizla Za sva vrimena!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

U vrijeme dok nestrpljivo iščekujemo skorašnji nastavak sezone HNL-a i svečano otvaranje parka Za sva vrimena, iz dalekog New Yorka stiže snažna poruka koja se odnosi na sve navijače Hajduka.

– Ne želimo stajati sa strane i promatrati hoće li nešto uspjeti ili neće pa da kasnije možemo komentirati pozitivno ili negativno. Važno je sudjelovati, koliko tko može, neka svatko da svoj dio, poručuju iz Društva prijatelja Hajduka New York.

Kod njih to nije ostalo na riječima već su itekako prešli na djela.

– Prošle godine se DPH New York upisao u naš park, želeći pokazati članovima kroz našu lokalnu bazu da je važno sudjelovati u projektu. Ove godine smo se pak odlučili na upis četiri imena za one osobe koje zbog svog financijskog stanja ili nekog drugog razloga nisu u mogućnosti same prikupiti iznos potreban za mjesto u parku. Ostvarili smo nekakav profit na našoj Biloj noći i odmah smo zauzeli stav da je ovo najmanje što možemo učiniti, otkrili su nam iz Društva prijatelja Hajduka New York.

U Velikoj jabuci odnosno glavnom gradu svijeta, kako New Yorku tepaju Amerikanci, prije pet godina pristaše Bijelih došle su na ideju o osnivanju DPH-a.

– Službeno smo osnovani 2016. godine, nakon što smo prethodno imali prilike čitati o osnivanju velikog broja DPH-a što u Hrvatskoj što u dijaspori. Veliki je ovdje broj ljudi koji se deklariraju kao navijači Hajduka pa smo i sami međusobno komentirali kako bismo trebali ići u osnivanje DPH-a, poručuju Njujorčani.

Na upit o njihovim druženjima i učestalosti dolazaka u Hrvatsku, kažu kako se okupljaju nekoliko puta godišnje, a uz to su dosad organizirali tri uspješne Bile noći.

– Ova 2020. godina za nas je izborna jer ćemo na Skupštini birati novo vodstvo pa ovim putem koristim priliku da pozovem sve koji su voljni sudjelovati u radu da se uključe. DPH New York itekako ima potencijala, o čemu najbolje svjedoči podatak da je na posljednjoj Biloj noći bilo prisutno čak 530 ljudi. Što se boravaka u Hrvatskoj tiče, većina nas svake godine dolazi na Poljud. Uglavnom je to na tri-četiri tjedna i to većinom u srpnju i kolovozu tako da uspijemo prisustovati kvalifikacijama za Europu i početku nove sezone, kažu nam prijatelji Hajduka iz New Yorka.

Premda je 2020. tek počela, DPH New York već ima respektabilnih 80 članova. Isto tako, tvrde kako ih to neće uljuljkati već najavljuju daljnje aktivnosti usmjerene k omasovljivanju članstva.

– Naš plan je da u prva dva mjeseca dosegnemo brojku članova koju smo imali kroz 2019. godinu. S obzirom na posjećenost naše Bile noći, mislimo da ćemo to odraditi bez problema, poručuju za kraj.