Kad brat iznenadi hajdučkim poklonom: Pale su i suze radosnice!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Park Za sva vrimena postao je u posljednje vrijeme pravo mjesto za slavlja i iznenađenja te se gotovo svaki dan otkrije nova priča o okruglom rođendanu, krizmi, krštenju ili vjenčanju. Donosimo jednu od takvih i to o iznenađenju koje se pripremalo cijelu godinu kako bi se dogodilo samo nekoliko dana uoči vjenčanja. Glavni lik priče dolazi iz Züricha, a iznenađenje je uspješno pripremio njegov brat pokazavši pravu bratsku ljubav time što je upotpunio veliki dan svoga brata nezaboravnim poklonom.

– Teško je pronaći poklon za nekoga tko ne mari puno za ono materijalno, a s obzirom da je moj brat jako vezan uz Hajduk bilo je jasno da poklon mora biti hajdučki, otvorio nam je u razgovoru Ivan Dukić.

Razmišljajući o poklonu za vjenčanje za svoga brata, znali su da žele da bude posebno, da ima emocionalnu vrijednost, ali i da bude pravo iznenađenje. Od ideje do realizacije prošlo je godinu dana, a priča je uspješno završena velikim slavljem u samome parku Za sva vrimena na Poljudu.

– Kad sam prošlo ljeto bio u Fan shopu i ugledao natpis Hajduk znao sam da je to to. Meni je bilo jako važno da se ništa ne zna do zadnjeg trenutka tako da je moja žena svaki mjesec slala sto eura rođaku koji je kasnije donirao na bratovo ime. Plan je uspješno funkcionirao do jednog trenutka, u dahu prepričava Ivan.

Savršeni tajni plan zamalo je razotkriven i to zbog Lovre Kalinića. Naime, nakon što je golman Hajduka upisao svoje ime i imena članova svoje obitelji u Park, objavljen je zadatak za navijače da pronađu njihova imena na elementima.

– Pločice od obitelji Kalinić nalaze se deset centimetara do moga brata. Ja kako znam brata, koji otvara sve u vezi Hajduka, odmah me uhvatila nervoza. Sva sreća, baš u tom trenutku juniori gaze u Ženevi i njemu to sa Kalinićem nekako prođe ispod radara, nastavlja Ivan.

Sve je ipak ostalo u tajnosti do samoga dana kada je planirano iznenađenje, a sretno se namjestilo i da se taj dan igra finale Kupa u Rijeci, pa je slavlje time kompletirano.

– Skupio sam malu ekipu od 7 ljudi i organizirali smo stadion turu na Poljudu sve kako bi on pomislio da je to njegov poklon. Kad smo izašli iz stadiona, uputili se lagano prema Parku i počeli paliti bengalke i u tom trenu je i on shvatio o čemu se radi. Tamo su ga čekali roditelji, buduća žena Katarina i njezin brat Stjepan. Kod predaje pločice pustio je i jednu pravu mušku suzu što je za njega rijetko viđeno. Zbog tih suza smo sve to organizirali i mislim da je bilo vrijedno svega toga, zaključio je brat ovu sjajnu priču.

Kako je sve to izgledalo iz drugog kuta, otkrio nam je mladoženja koji ništa nije znao, a na kraju je dan završio s imenom među tisućama navijača Hajduka.

– Nisam očekivao da će biti tako nešto, pogotovo jer smo još rješavali zadnje stvari za pir da možemo u miru gledat finale Kupa. Bilo je posebno, još su došli roditelji i prijatelji što je cijeli doživljaj napravilo još većim, ispričao je kako je doživio iznenađenje Frano Dukić.

Njegova vezanost uz Hajduk je kao i kod mnogih usađivana od najmlađih dana.

– Kako je i „ćaća“ ljubitelj nogometa i dolazi iz Košuta, od prvog dana smo svi navijali za Hajduka, nismo ni imali izbora. Kad smo bili djeca bilo je uvijek samo nogomet, a od svih klubova uvijek je postojao samo jedan – Hajduk, kratko je sažeo Frano.

Bez obzira što Frano živi u Švicarskoj uz Hajduk je uživo na utakmicama svake godine.

– Kad god smo na odmoru se ide na utakmice, to svi znaju i taj dan ne postoji ništa drugo. Kako očekujemo da će titula pasti kad tad, uzimam pretplatu da ne bi ostao kratak na kraju prvenstva za kartu, ali godišnje odem na 4-5 utakmica, a nadamo se i ponekom europskom gostovanju ove godine koje će biti blizu Züricha, rekao je Frano.

Među brojnim utakmicama na kojima je bio ima i sretnih, a i onih manje sretnih sjećanja.

– Prvo sjećanje vezano za gledanje Hajduka je famoznih 0:5 protiv Debrecena, a najdraže bih rekao da mi je na Poljudu protiv Rijeke 4:0 kada je Stanko Jurić dao 2 gola te protiv Dundalka, kad se pjevalo i za vrijeme poluvremena, izdvojio je Frano neke od utakmica.

Ovim emotivnim iznenađenjem braća Dukić su ostavila svoj trag na Poljudu i jedinstvenu uspomenu koje će se sjećati desetljećima i koja će se prepričavati generacijama u njihovoj obitelji. Upravo na slovu gdje se smjestio Frano mjesta je svakim danom sve manje i uskoro će postati i prva popunjena lokacija koja gleda na Poljud.

Ako i vi želite nekoga iznenaditi imenom u Parku ili sebi osigurati neko od sve manje slobodnih mjesta to možete učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.