Krenula Hajdučka suradnja, novi projekt Našeg Hajduka!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Počeo je projekt (Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja. Predsjednik udruge Naš Hajduk Petar Vidović potpisao je ugovor vrijedan preko milijun kuna u sklopu kojega će Naš Hajduk sudjelovati u provedbi društveno korisnog učenja na Ekonomskom i Kineziološkom fakultetu u Splitu te na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru. Projekt je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali i traje narednih 18 mjeseci.

Potpisom ovog ugovora širimo djelokrug rada udruge i aktivnije se uključujemo u razvoj zajednice. Osnaživanjem hajdučke zajednice i prenošenjem naših iskustava na fakultete vjerujemo kako ostvarujemo pozitivan utjecaj na društvo. Fokus Našeg Hajduka i dalje ostaje isti, a ovim projektom ga dodatno jačamo i stvaramo čvršću bazu volontera, donatora, članova i simpatizera, rekao je predsjednik Našeg Hajduka Petar Vidović.

Cilj projekta je razvoj društveno korisnog učenja te promicanje volonterstva. Društveno korisno učenje je koncept koji je usmjeren prema zajednici i pokušava na praktičan način odgovoriti na pojedine javne probleme.

Okosnica projekta su tri programa mentorstva koji su razrađeni s fakultetima, ujedno i partnerima. U projektu će stoga biti volonterski uključeno preko 40 studenata s navedenih fakulteta te volontera udruge Naš Hajduk i udruge Nogomet Plus, pojasnio je voditelj projekta Darko Čop.

Profesori koji sudjeluju u razvoju (Hajdučke) suradnje su također volonteri koji će provoditi programe mentorstva na fakultetima. Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru provodi program pod nazivom Hajdučka demokracija se isplati unutar kojega radi istraživanje, a snima se i dokumentarni film. Drugi program, Ekonomskog fakulteta u Splitu, naziva se Hajdučki turizam–prilika za zapošljavanje i razvoj ima u cilju povećanje zapošljivosti mladih i razvoj grada Splita u čemu ulogu ima i Grad Split kao partner u projektu. Živimo Hajduk je program Kineziološkog fakulteta u Splitu koji ima za cilj doprinijeti povećanju tjelesne aktivnosti mladih.

Suradnjom s fakultetima Naš Hajduk se pozicionira kao partner za niz potencijalnih, budućih suradnji u akademskoj zajednici. Ovim projektom otvaraju se vrata novim inicijativama u kojima se potiče stručni i osobni razvoj mladih te širenje hajdučke zajednice, zaključio je dizajner metodologije Tomislav Mikulić.

Pročitajte još:

>> Naš Hajduk predstavio EU projekt “(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”