Krenula Hajdučka suradnja, novi projekt Našeg Hajduka!

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Počeo je projekt (Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja. Predsjednik udruge Naš Hajduk Petar Vidović potpisao je ugovor vrijedan preko milijun kuna u sklopu kojega će Naš Hajduk sudjelovati u provedbi društveno korisnog učenja na Ekonomskom i Kineziološkom fakultetu u Splitu te na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru. Projekt je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali i traje narednih 18 mjeseci.

Potpisom ovog ugovora širimo djelokrug rada udruge i aktivnije se uključujemo u razvoj zajednice. Osnaživanjem hajdučke zajednice i prenošenjem naših iskustava na fakultete vjerujemo kako ostvarujemo pozitivan utjecaj na društvo. Fokus Našeg Hajduka i dalje ostaje isti, a ovim projektom ga dodatno jačamo i stvaramo čvršću bazu volontera, donatora, članova i simpatizera, rekao je predsjednik Našeg Hajduka Petar Vidović.

Cilj projekta je razvoj društveno korisnog učenja te promicanje volonterstva. Društveno korisno učenje je koncept koji je usmjeren prema zajednici i pokušava na praktičan način odgovoriti na pojedine javne probleme.

Okosnica projekta su tri programa mentorstva koji su razrađeni s fakultetima, ujedno i partnerima. U projektu će stoga biti volonterski uključeno preko 40 studenata s navedenih fakulteta te volontera udruge Naš Hajduk i udruge Nogomet Plus, pojasnio je voditelj projekta Darko Čop.

Profesori koji sudjeluju u razvoju (Hajdučke) suradnje su također volonteri koji će provoditi programe mentorstva na fakultetima. Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru provodi program pod nazivom Hajdučka demokracija se isplati unutar kojega radi istraživanje, a snima se i dokumentarni film. Drugi program, Ekonomskog fakulteta u Splitu, naziva se Hajdučki turizam–prilika za zapošljavanje i razvoj ima u cilju povećanje zapošljivosti mladih i razvoj grada Splita u čemu ulogu ima i Grad Split kao partner u projektu. Živimo Hajduk je program Kineziološkog fakulteta u Splitu koji ima za cilj doprinijeti povećanju tjelesne aktivnosti mladih.

Suradnjom s fakultetima Naš Hajduk se pozicionira kao partner za niz potencijalnih, budućih suradnji u akademskoj zajednici. Ovim projektom otvaraju se vrata novim inicijativama u kojima se potiče stručni i osobni razvoj mladih te širenje hajdučke zajednice, zaključio je dizajner metodologije Tomislav Mikulić.

Pročitajte još:

>> Naš Hajduk predstavio EU projekt “(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”

Tvoje ime uz Hajduk

Za sva vrimena

Park Za sva vrimena kruna je projekta otkupa dionica i trajni spomen povezanosti navijača i kluba. Neka se i tvoje ime nađe među njima – Za sva vrimena!