Lepeza emocija na svečanosti koja vodi u vječnost s Hajdukom

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Sreća, radost, smijeh i prisjećanje na drage ljude ispunili su park Za sva vrimena na Poljudu. U punom Parku ispričane su brojne navijačke priče onih koji zauvijek ostaju vezani uz Hajduk. Svaka od njih dokaz je kako se Hajduk voli u svakom kutku zemlje i svijeta.

U suncem okupanom Parku, više od stotinu navijača preuzelo je pločice s imenom i prezimenom, a iste takve postavljene su na spomenik vječnoj ljubavi prema Hajduku, elementima parka Za sva vrimena.

Okupljenima se na samom početku obratio član Upravnog odbora Našeg Hajduka Miran Sušac.

–       Lijepo je biti uz Hajduk ovih dana, padaju rekordne brojke članova i pretplatnika, no posebno mjesto zauzimaju donatori koji su svojim imenom i prezimenom stali uz ideju Hajduka kao kluba svojih navijača. Svi smo mi ovdje na svoj način Hajduk i baš zato nam je zadovoljstvo uručiti vam pločicu kao podsjetnik kako upisom u ovaj Park ostajete u vječnosti povezani s Hajdukom, rekao je Miran Sušac.

Među navijačima se danas u Parku našao i kapetan odbojkaške reprezentacije Hrvatske Petar Đirlić koji trenutno igra u Italiji, gdje je bio i najbolji strijelac lige, ali odvojenost od Splita nije nimalo utjecala na ljubav prema Hajduku.

–       Trenutno sam na pripremama u Mariboru, ali zbog dodjele i utakmice sam uspio otići na dva dana. S obzirom da sam odmah nakon nedavnog vjenčanja išao igrati za reprezentaciju može se reći da je ovo moj medeni mjesec. Ljubav prema Hajduku postoji oduvijek i zapravo nisam imao drugog izbora kada me otac od malena vodio na Poljud, ispričao je Đirlić.

Nedugo potom Parkom se začula pjesma „Tamo gdje sam rođen“ koja je simbolično najavila  trenutak sjećanja na velikog pjevača čije pjesme su obilježile generacije, a i dalje obilježavaju generacije koje dolaze. Na inicijativu Društva prijatelja Hajduka Zadar upisano je ime Tomislava Ivčića u navijački Park baš uoči velikog koncerta kojim će obilježiti trideset godina od njegove smrti. Pločicu s njegovim imenom preuzele su kćeri Izabela i Kristina s obitelji te sin Ivan.

–       Iznimno je volio Hajduk i prenio je tu emociju i na nas. Sretni smo i uzbuđeni biti danas ovdje sa vama. Sve se nekako poklopilo i s koncertom i njegovim imenom uz Hajduk, iako je on uvijek govorio da želi da ga se prije svega pamti po njegovom stvaralaštvu, kazala je kći Izabela.

O njegovoj privrženosti Hajduku i nogometu nastavila je i Kristina.

–       Kao mlad je morao birati, ili će krenuti profesionalno igrati nogomet ili početi pjevati te je otišao u Zagreb i odlučio se baviti pjevanjem. Iznimno je volio Hajduk i često nas je vodio na Poljud, tako da ovaj dio grada dobro poznajemo, a druge dijelove još moramo istražiti. Također, moram spomenuti kako je iznimno cijenio Ivana Gudelja te su bili i dobri prijatelji.

Park u sebi krije sve emocije pa i one tužne trenutke pretvara u sjećanja i poštovanje koje imamo za naše najmilije. Upravo takva je priča Ivana Stančića kojem je otac preminuo na dan njegovog vjenčanja, a kao sjećanje na trenutke provedene uz Hajduk Ivan je u sjećanje na oca, odmah kraj svog imena, upisao i njegovo.

–       Emocije su jake, što drugo reći. Njegovo ime sam stavio i na treći dres i bio je presretan. Rođen sam u Njemačkoj i da nije Hajduka tko zna bi li se vratio u Hrvatsku. Teško mi je riječima opisati što je njemu značio Hajduk, emotivno je prenio Ivan.

Uz još niz obiteljskih priča, iznenađenja za rođendan privedena je kraju šesta svečanost dodjele zahvala donatorima.

Svi navijači koji žele ispričati svoju navijačku priču to mogu učiniti već s 20 eura mjesečno na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/ čime rezerviraju svoje mjesto u vječnosti s Hajdukom.