Marcus i Tanja povezali se za vječnost, a prijatelji ih vezali uz Hajduk za sva vrimena!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Životni poziv Marcusa Hartmanna je borba protiv vatre. No, ovaj profesionalni vatrogasac iz Njemačke jednu davno upaljenu vatru nikako ne može, niti želi ugasiti – ljubav prema Hajduku.


Kod njega i njegove novopečene supruge Tanje krenulo je malom iskrom, a onda ih je zahvatilo od glave do pete. Nedavno su uplovili u bračne vode za što su dobili poseban poklon od svojih prijatelja iz Hrvatske. Njihovu priču donosimo u tekstualnom, ali i video formatu.


– Prvo sam se zaljubio u Hrvatsku, a posebice u Dalmaciju. Zatim sam primijetio kolika je ljubav prema Hajduku, koliko jako dalmatinsko srce kuca za taj klub i koliko Hajduk znači Dalmaciji. Zarazili smo se time i tako će ostati. Nama su Hajduk i Dalmacija zauvijek naša obitelj! – priča Marcus.


Oni su toliko zavoljeli Dalmaciju da su nedavno izrekli i sudbonosno “da” jedno drugom u svojoj drugoj domovini. A dok su oni sebe međusobno povezali za vječnost, njihovi dugogodišnji prijatelji iz DVD-a Dugi Rat, vezali su ih za – Hajduk! A kako drugačije nego pločicama u parku Za sva vrimena. Bio je to dar iznenađenja za vjenčanje Marcusa i Tanje koje su emocije jednostavno preplavile u tom trenutku.


– Oboje smo plakali. Dobiti tako velik, vječan dar od vatrogasaca iz Dugog Rata bilo je vrlo emocionalno. Zauvijek ćemo se sjećati toga da smo dio velike hajdučke obitelji i generacije iza nas će uvijek znati da mi tu pripadamo i da naša imena tu zauvijek stoje – ponosno govori Marcus, a njegova životna družica Tanja dodaje: – Vrlo lijep dar, jako su me obradovali, rasplakali… Jako puno mi to znači, mi smo jedna velika obitelj.


Marcus i Tanja znaju se već 19 godina, a tek nešto manje “poznaju” splitskog velikana.

– Zadnjih 17 godina dolazimo u Hrvatsku, a već 16 godina svake godine dolazimo na utakmice otkriva Marcus, a Tanja poentira: – Jako nam se svidjelo prvi put na Poljudu i otad stalno dolazimo. Slavimo pobjede s Hajdukom, ali uz njega smo i u porazima!

Marcus je u jednoj tetovaži povezao svoje dvije velike ljubavi – vatrogastvo i Hajduk. – Hajduk je naša druga obitelj, kao što su i naši hrvatski prijatelji postali dijelom obitelj.

 A ta njihova hrvatska obitelj smišljala je što im darovati za vjenčanje i onda se upalila lampica.
 – Marcus nije htio novac, nije htio velike darove, takav je on. Ma on vam je veliki hajdukovac, veliki vatrogasac i veliki čovjek! –  otkriva jedan od inicijatora ideje, Živko, a njegov prijatelj Milan ističe za kraj:

– Nadam se da će i drugi ljudi slijediti ovaj primjer, mjesta u Parku još ima. To može biti jedan lijepi dar nekomu, a i svatko tko želi, preporučio bih da i na toj simboličnoj razini bude upisan uz Hajduk za sva vrimena.