Pogledajte rezultate istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 2.000 navijača

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Uz brojne aktivnosti u sklopu projekta “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” provedeno je i sociološko istraživanje s tezom i naslovom „Hajdučka demokracija se isplati?“. Istraživanje je nastalo u suradnji s Odjelom za sociologiju u Zadru, a za analizu i prikaz rezultata zaslužni su profesor Krešimir Krolo i studenti koji su sudjelovali u projektu.

– Ovo pilot-istraživanje poslužilo je kao izvrstan alat za razbijanje mitova o navijačima, njihovim stavovima i vrijednostima. Nakon provedenog istraživanja rezultati su pokazali da su navijači Hajduka skloni demokratskim praksama i da se hajdučka demokracija isplati. – rekao je profesor Krešimir Krolo.

U provedbi istraživanja važnu ulogu imali su članovi i navijači Hajduka. Više od 2000 njih ispunilo je anketu u kojoj se ispitivala njihova privrženost demokraciji, razina povjerenja u rad Hajduka, Našeg Hajduka, Torcide kao i razina povjerenja u rad Hrvatskog nogometnog saveza i pojedinih medija.

– Od samog osnivanja Naš Hajduk služi se potencijalima akademske zajednice i ima jasnu viziju kako prikupljene podatke i zaključke upotrebljavati u daljnjem radu s članovima. Posebno nam je drago što su rezultati istraživanja pokazali da se hajdučka demokracija isplati i što je anketa izazvala veliko zanimanje članova i navijača. – naglasio je voditelj projekta Darko Čop.

Cijeli izvještaj istraživanja možete pročitati na sljedećoj poveznici. Projekt “(Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Tvoje ime uz Hajduk

Za sva vrimena

Park Za sva vrimena kruna je projekta otkupa dionica i trajni spomen povezanosti navijača i kluba. Neka se i tvoje ime nađe među njima – Za sva vrimena!