Pogledajte rezultate istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 2.000 navijača

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

Uz brojne aktivnosti u sklopu projekta “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” provedeno je i sociološko istraživanje s tezom i naslovom „Hajdučka demokracija se isplati?“. Istraživanje je nastalo u suradnji s Odjelom za sociologiju u Zadru, a za analizu i prikaz rezultata zaslužni su profesor Krešimir Krolo i studenti koji su sudjelovali u projektu.

– Ovo pilot-istraživanje poslužilo je kao izvrstan alat za razbijanje mitova o navijačima, njihovim stavovima i vrijednostima. Nakon provedenog istraživanja rezultati su pokazali da su navijači Hajduka skloni demokratskim praksama i da se hajdučka demokracija isplati. – rekao je profesor Krešimir Krolo.

U provedbi istraživanja važnu ulogu imali su članovi i navijači Hajduka. Više od 2000 njih ispunilo je anketu u kojoj se ispitivala njihova privrženost demokraciji, razina povjerenja u rad Hajduka, Našeg Hajduka, Torcide kao i razina povjerenja u rad Hrvatskog nogometnog saveza i pojedinih medija.

– Od samog osnivanja Naš Hajduk služi se potencijalima akademske zajednice i ima jasnu viziju kako prikupljene podatke i zaključke upotrebljavati u daljnjem radu s članovima. Posebno nam je drago što su rezultati istraživanja pokazali da se hajdučka demokracija isplati i što je anketa izazvala veliko zanimanje članova i navijača. – naglasio je voditelj projekta Darko Čop.

Cijeli izvještaj istraživanja možete pročitati na sljedećoj poveznici. Projekt “(Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.