Torcida Trstenik: Lipo je zauvik bit dio Hajduka!

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook

„Lipo je zauvik bit dio Hajduka, dio Poljuda i samog grada jer za Hajduk se ne navija, za Hajduk se živi!“

Krilatica je to pod kojom su navijači s Trstenika odlučili ime svoga kvarta zauvijek smjestiti na Poljud, zajedno s tisućama navijača i brojnih kvartovskih ekipa Torcide.

Ove godine prvi su puta organizirali i učlanjivanje u svome kvartu, koje je prošlo vrlo uspješno te su čak premašili brojku od 200 članova toga dana.

 –            Ove godine smo radili po prvi put učlanjivanje u Hajduk u našem kvartu, na Trsteniku. Akcija je bila vrlo uspješna, 201 član i šta nas najviše veseli priko 100 onih koji su prvi put članovi. Uz akciju učlanjivanja, organizirali smo i kvartovski turnir 4 kafića u cageu (3 na 3) i bogatu nagradnu igru za sve koje se učlane taj dan. Bilo je i za ist i za pit. Doša nan je i Rico za najmlađe. Ovim putem odma mogu najavit isti događaj i iduće godine, uz još bogatiji hajdučki program, u dahu prepričavaju dan učlanjivanja navijači s Trstenika.

Uz učlanjivanje, ekipa je odmah odlučila iskoristiti akciju kako bi na njoj upisala i ime svoga kvarta u navijački Park.

–             Ideja upisivanja kvarta u Park nam je pala istog momenta kad smo odlučili organizirati učlanjivanje u Hajduk. Jednoglasno smo odlučili da sve što taj dan skupimo, ide za Park. Samo ću reć, uspili smo, zato i jesmo danas tu. U samoj organizaciji akcije učlanjivanja sudjelovalo je 10 – ak momaka iz kvarta. Svak je na svoj način pridonia da taj dan prođe bez ikakve greške, otkrili su kako je došlo do ideje i njihovom imenu u Parku.

Mjesta u Parku sve je manje, ali ekipa s Trstenika imala je sreću i uspjela odabrati mjesto na jednom od najtraženijih slova parka Za sva vrimena.

 –            Naše misto u Parku smo rezervirali na slovo H, iz vrlo jednostavnog razloga, da budemo odma na početku, da budemo uz ostale ekipe Torcide, jer znamo šta Hajduk znači Torcidi i šta Torcida znači Hajduku, rekli su navijači.

Ovom gestom pokazali su zajedništvo svih ljudi koji žive na Trsteniku i hajdučki ponos. Baš kako i piše na jednom od hajdučkih murala, upravo s Trstenika, “Na ponos grada i puka nek’ se Hajduk zove”.

–             Svi znamo koliko Hajduk znači ljudima u Splitu, a i diljem cilog svita, pa tako i u našem kvartu. Upisivanjem kvarta u Park smo tili postić da svi koji žive na Trsteniku, ili su živili se osjećaju kao dio kvarta, da osjećaju da su upisani zauvik na Poljudu, iako možda nije njihovo osobno ime upisano, upisani su pod imenom kvarta, pojašnjava ekipa s Trstenika.

Više od dvije tisuće navijača ima svoje ime u Parku, još toliko ima rezervirano mjesto što znači da svi oni koji žele dio sebe ugraditi na Poljud zauvijek imaju sve manje mjesta, a mogu ga rezervirati već s 20 eura mjesečne donacije na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.